Oskari večeras u rukama najboljih!

U teatru „Dolbi“ u Los Anđelesu kasno večeras biće održana 89. svečana dodela Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka. RTS prenosi ceremoniju dodele najvažnijih priznanja u svetu filma na Prvom programu od 2.30. Portal RTS-a takođe će pratiti dodelu Oskara – u podsajtu Magazin saznajte prvi ko su ovogodišnji dobitnici pozlaćenih statueta!

Оскари вечерас у рукама најбољих! Оскари вечерас у рукама најбољих!

Favoriti za prestižnu filmsku nagradu su mjuzikl La-la lend sa rekordnih 14 nominacija i filmovi Mesečina (Moonlight) i Dolazak (Arrival).

Sa dodele će odsustvovati iranski reditelj Asgar Farhadi, čiji je film Trgovački putnik nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma.

Farhadi je posle Trampovog ukaza o zabrani ulaska u SAD državljana sedam većinom islamskih zemalja, među kojima je i Iran, rekao da nije prihvatljiva neizvesnost oko njegovog putovanja u SAD, i da je zato odlučio da ne prisustvuje dodeli Oskara, čak i ako mu bude dozvoljeno da uđe u SAD.

Posle dve godine kritika zbog nedostaka raznovrsnosti u izboru kandidata za Oskara, američka Akademija filmskih umetnosti i nauka ove godine je nominovala nekoliko filmova u kojima glume afroamerički glumci, kao što je Fences sa Denzelom Vašingtonom i Vajolom Dejvis i Mesečina sa Maheršalom Alijem i Naomi Heris.

Na dodeli će nastupiti nekoliko poznatih muzičara, među kojima Sting, Džastin Timberlejk, Džon Ledžend i Lin-Manuel Miranda, koji će izvoditi pesme nominovane za najbolju orginalnu pesmu.

Ovogodišnju, 89. ceremoniju dodele Oskara, koja počinje u 19 časova po lokalnom vremenu, prenosiće američka televizijska mreža Ej-Bi-Si, a domaćin svečanosti biće voditelj i glumac Džimi Kimel.

RTS prenosi ceremoniju dodele najvažnijih nagrada u svetu filma od 2.30, na Prvom programu. Portal RTS-a takođe će pratiti dodelu Oskara – u podsajtu Magazin saznajte prvi ko su ovogodišnji dobitnici pozlaćenih statueta!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво