Haim Tabakman i Amit Ron gosti Festa

Izraelsko ostvarenje „Eva“ prikazuje se u Glavnom takmičarskom programu 45. Festa, a reditelj Haim Tabakman objašnjava da je bio zabrinut za sudbinu veza između muškarca i žene, da ga je interesovalo kako se dvoje vežu za ceo život kada su stranci jedno drugom.

Gost Festa je na konferenciji za novinare otkrio da se pita kako muškarac i žena odluče da provedu ceo život zajedno, kako se neko odluči da se veže za drugog koji mu je stranac.

„Džozef Konrad je rekao 'Živimo dok sanjamo sami'. Za čoveka je vrlo teško nositi se sa sopstvenim željama, snovima, tajnama, a kada živiš sa nekim, treba da razumeš tu drugu osobu, i da sa njom zajedno sanjaš“, istakao je Tabakman i dodao da je pokušao da razotkrije tajnu zašto ljudi to rade.

Scenarista Amit Ron objasnio je da se glavni deo priče odnosi na pitanje koliko nas ljubav oplemenjuje i da li je moguće nekoga toliko voleti da nečija sećanja postanu vaša.

„Volite neku osobu i ta osoba umre i vi nastavite da živite sa sećanjima te osobe. Pitao sam se da li je to moguće i tim pitanjem sam se bavio pišući scenario“, navodi Ron.

Reditelj je ispričao da je kraj filma namerno ostavljen otvoren i da ga neko doživljava tragično, drugi kao srećan kraj, a da se zapravo tiče prihvatanja gubitka i da je to lakmus-test za gledaoce.

Pomenuo je i da ne voli da njegovi likovi budu „moralno čisti“.

„Zanimljivo mi je da svoje likove dovodim u situaciju da moraju da donose odluke koje se kose sa njihovim moralnim shvatanjima. Umesto da dovodim vanzemaljce koji hoće da unište svet, volim da svoje likove suočim sa njihovim unutrašnjim demonima“, dodao je reditelj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво