Beograd za Fest izdvojio rekordna 24 miliona dinara

Grad Beograd je za organizaciju 45. Festa izdvojio 24 miliona dinara, pet miliona više nego prethodne godine, ističe v.d. gradske sekretarke za kulturu Ivona Jevtić, podsećajući da će festival otvoriti Monika Beluči i film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, a da će publika na zatvaranju videti „Tišinu“ Martina Skorsezea.

Београд за Фест издвојио рекордна 24 милиона динара Београд за Фест издвојио рекордна 24 милиона динара

Fest se održava od 24. februara do 5. marta pod sloganom Gledaj – Open Your Eyes. Ove će godine biti dodeljene nagrade „Beogradski pobednik“ za najbolji film u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, kao i nagrade za najboljeg reditelja, glumca, debitanta i druge, navela je Jevtićeva za Studio B.

Podsetila je da će posetioci moći da vide veliki broj ostvarenja koja su se našla u konkurenciji za Oskara, poput Mesečine, Mančestera na moru, filmova El, Noćne životinje i Džeki.

Biće prikazano 95 filmova, a za najmlađe je ove godine organizovan Festić, sa projekcijama vikendom od 11 sati u Centru „Sava“.

Jevtićeva je najavila Festival kratkog metra, koji od ove godine nosi naziv Martovski festival, 20. februara će biti obeleženo 70 godina Beogradskog dramskog pozorišta, u aprilu 40 godina „Pozorištanca Puž“, dok će 23. maja Afrički muzej u Beogradu proslaviti 40. rođendan.

Grad Beograd je, kako je navela, samo u toku ovog meseca obezbedio novac za pet premijera u beogradskim pozorištima, a generalno je, dodaje, uloženo više novca u kulturne programe u ovoj godini.

Kolarčeva zadužbina biće jedan od prioriteta Grada Beograda, rekla je Jevtić dodajući da će Sekretarijat s Ministarstvom kulture pokušati da reši finansijske probleme te značajne kulturne institucije.

Jevtićeva je pomenula i Dane Beograda u Moskvi od 25. do 27. maja, podsetivši da su u oktobru prošle godine održani Dani Moskve u Beogradu. Dane Beograda u Moskvi predstaviće naši istaknuti glumci, reditelji i muzičari koji su već poznati u Rusiji, navela je Jevtićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво