Premijera „Povratka“ 21. februara u Centru „Sava“

Debitantsko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića „Povratak“, premijerno će biti prikazano 21. februara u Centru „Sava“, najavio je danas producent. Reč je o poslednjem filmu koji je snimio Milorad Mandić Manda i o prvom filmu Dubravke Mijatović od 2003. godine.

Film Povratak je svojevrsna psihološka studija, ispričana u žanru trilera. Povratnik nakon 40 godina dolazi u rodni kraj, u kojem više nema nikog svog.

Za njim iz Amerike dolaze njegovi prijatelji ne bi li ga vratili nazad, a malo selo u Vojvodini postaje živo kao nikada dotad.

Uz osećaj krivice jer je u Srbiji ostavio i izneverio one koji su ga podigli, a u Americi nije uspeo da zaštiti svoju novu porodicu. Junak je, rastrgnut sumnjom, nesposoban da objektivno sagleda stvarne događaje oko sebe i lakše prihvata neverovatne nego očigledne odgovore. On pritom ne zna da li je za njega povratak kući dolazak u zavičaj ili ponovni odlazak iz njega tamo gde je i proveo čitav život.

Glavnu ulogu igra Lazar Rokvud, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109. film u karijeri – a prvi u Srbiji i na srpskom jeziku.

Igraju i Džon Sevidž, poznat po ulogama u ostvarenjima Kosa, Lovac na jelene, Marijanini ljubavnici, Kum 3, Tanka crvena linija, Majkl Pare (Vatrene ulice), Nik Mankuso, Radivoje Raša Bukvić (Umri muški 5).

Producent Miodrag Jakšić ističe da je Povratak poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda i prvi film Dubravke Mijatović nakon 2003. godine.

U glumačkoj ekipi su profesorka glume iz Londona Vesna Stanojević, koje se publika seća iz filma Poslednji krug u Monci, zatim rok muzičar Bora Đorđević, Rada Đuričin, Marko Adžić, Marija Marka Hlebjan, Gorjana Janjić i drugi.

Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, a izvode je grupa „Vrane kamene“, Ivana Jordan i ansambl „Banatski kicoši“.

Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac, kostimografkinja Ivana Vukajlović Simić, a scenograf Vladimir Kepić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво