Na ovogodišnjem „Kustendorfu“ prikazani filmovi hrabrih autora

Sinoć je na Mećavniku zatvoren 10. „Kustendorf“. Uz ocenu da su ove godine prikazani filmovi autora koji su bili hrabri i svoje ideje realizovali različitim tehnologijama, počela je svečanost na kojoj su prvo dodeljene diplome svim učesnicima, a zatim i nagrade najboljim.

Zlatno jaje osvojio je izraelski film Trn i reditelj Mihael Alalu – ljubavnu priču u kojoj glavni junak čini sve kako bi povratio devojku.

Reditelj se zahvalio žiriju kojem se dopao njegov film, svojoj ekipi i Jeleni Gavrilović koja mu je pomogla da ga snimi.

„Ja sam drugi put na ovom festivalu koji je najčudesniji festival na celom svetu. Kao što vi kažete, pravo ludilo. Na kraju, hvala svima vama koji volite film“, dodaje autor.

Srebrno jaje dobila je Dankinja Tone Otili za film Lulu u stvarnom životu, za neobičnu priču o virtuelnom sazrevanju koja preispituje ljubavne veze i odnose.  

„Ovo mi je sve na svetu. Ništa nisam znala o festivalu a tako je bio inspirativan za mene. Selekcija i ljudi koje sam srela su divni. Hvala mnogo“, kaže rediteljka Otili.

Bronzano jaje pripalo je švajcarsko-argentinskom filmu Niz grlo Matea Garilja. Žiri je odlučio da specijalna nagrada bude dodeljena italijansko-francuskom ostvarenju Tišina.

Nagrada „Vilko Filač“ za najbolju fotografiju priprala je Andreju Maiki za ruski film Prvi.

Osnivač festivala Emir Kusturica odlučio je da se ustanovi nova nagrada za najpoetičniji film i ovoga puta je to bugarsko ostvarenje Pre sna.

Najbolji po oceni žirija sa „Kustendorfa“ odlaze s nagradama, a ostali autori i gosti sa dragocenim iskustvom da se vredi boriti za ideje i za svoje filmove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи