Nedelja kineskog filma u Kinoteci

Revija ostvarenja kineske kinematografije biće održana od 12. do 17. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci, u organizaciji Kinoteke i Kineskog filmskog arhiva.

U Beogradu će povodom Nedelje kineskog filma boraviti Bai Jingrui, zamenik direktora Kineskog filmskog arhiva, Gao Jing Song, rukovodilac Opšteg odeljenja Arhiva, Žuo Heng, zamenik rukovodioca Odeljenja za istraživanje filmske kulture, i Ju Da, inspektor Odeljenja inspekcije.

Na programu će biti filmovi Veliki put iz 1934. godine u režiji Jun Suna, Boginja (Jongang Vu, 1934), Proleće u malom gradu (Mu Fei, 1948), Novogodišnja žrtva (Hu Sang, 1956), Sestre sa pozornice (Jin Ksie, 1964), Moje uspomene iz Pekinga (Jigong Vu, 1983).

Publika će moći da pogleda i ostvarenja Žuta zemlja (Čen Kajge, 1984), Incident sa crnim topom (Jianksin Huang, 1986), Crni sneg (Fei Ksie, 1990).

Filmovi imaju engleski i srpski titl, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво