Ovacije za Glogovca na svečanoj premijeri „Ustava Republike Hrvatske“

Sinoć je u multipleksu „Sinestar“ u zagrebačkom Centru „Branimir“ održana svečana premijera najiščekivanijeg regionalnog filma godine – „Ustava Republike Hrvatske“, reditelja Rajka Grlića.

Ovakav interes za regionalni film nije se video poslednjih deset godina, a to potvrđuju i tri bioskopske dvorane koju su sinoć bile premale za više od hiljadu ljudi koji su došli da pogledaju ovu ljubavnu priču o mržnji.

Filmska ekipa na čelu s rediteljem Rajkom Grlićem, scenaristom Antom Tomićem, producentima filma Ivanom Maločem i Majom Vukić i glavnim glumcima Nebojšom Glogovcem, Ksenijom Marinković, Dejanom Aćimovićem, i ostalim glumcima iz filma, sinoć se poklonila pred tri prepune dvorane u „Sinestar“ bioskopu i dobila ovacije.

Najveći aplauz i ovacije publike doživeo je Nebojša Glogovac zbog najkompleksnije filmske uloge u karijeri. Premijera Ustava Republike Hrvatske u Beogradu je 16. oktobra, u Novom Sadu dan kasnije.

Sinoćnju svečanu premijeru najiščekivanijeg filma godine nisu propustili Josipa Lisac, Barbara Nola, Lucija Šerbedžija, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Miroslav Ćiro Blažević, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Stjepan Mesić, Slavenka Drakulić, Danilo Šerbedžija, Vojo Šiljak, te mnogi drugi.

Ustav Republike Hrvatske u produkciji „Interfilma“ je ljubavna priča o mržnji, inspirisana stvarnom zemljom, priča koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima.

To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i o pokušaju da se uprkos svemu – voli. Ovaj film postavlja pitanje da li se neko uronjen u predrasude i mržnju može pretvoriti u normalno ljudsko biće i da li takav neko može ići i korak dalje i pokazati da je, ispod ledene maske, satkan od ljubavi.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 07. okt 2016, 08:31) - Ana [neregistrovani]

Komentari

Koliko često mi nije objavljen komentar zato što neko smatra da nije na mestu, a bili su mnogo blaži nego komentari ostavljeni na ovu temu. Četiri od pet komentara ovde ne bi trebalo objaviti zbog širenja mržnje bez ikakvog razloga jer još niko nije odgledao film, a komentariše se napamet.

(sreda, 05. okt 2016, 17:14) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

otiso tamo da snima film, sto nije otiso autom BG tablica pa bi video prave ovacije i reakcije kakvi su zaista ti "susjedi"...

(sreda, 05. okt 2016, 17:04) - anonymous [neregistrovani]

Ad hoc

Koja kolicina povrsnih i nepromisljenih komentara i kako uopste dozvoljavate ovo raspirivanje mrznje kroz filmsku umetnost? Jednom recju - tuzno. Da li vam smeta i sto u filmu igra srpski glumac Nebojsa Glogovas i glumica iz hrvatske srpske nacionalne pripadnosti Ksenija Marinkovic? Sram vas bilo vasih nedoraslih opservacija.

(sreda, 05. okt 2016, 16:05) - ZARE [neregistrovani]

Zabraniti

Zabraniti hrvatske filmove i hrvatskim mizičarima nastupe u Srbiji !
Dokle ćemo dozvoliti da nas vuku za nos. Što dalje od njih , to bolje za nas.
Tante za kukuriku .......

(sreda, 05. okt 2016, 13:50) - republikanac [neregistrovani]

Kakv je to naziv

Naravno da neću gledati ovaj film. šta ima tu da vidim kad sve znam . Izbroj koliko srba ima u Hrvatskoj i sve je jasno, kakvi crni filmovi . Dokle više tih glupih filmova , mi ko mirimo a oni nas samo satiru i smeškaju se , jesmo li toliko glupi,

(sreda, 05. okt 2016, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

e sad...

ma ne zanimam me ni jedan film gde su nasi "susjedi"...cao