Čerčilovo mesto rođenja u nacističkim zastavama

Istorijska palata Blenhajm i mesto rođenja Vinstona Čerčila prekrivena je nacističkim zastavama sa kukastim krstovima, za potrebe snimanja novog filma o Transformersima. Kontroverzna odluka razljutila je veterane, dok je režiser Majkl Bej branio svoj potez.

Palata blizu Oksfordšira sa nacističkim simbolima osvanula je na naslovnoj strani Sana. Glumci su se šetali obučeni kao SS oficiri, a na setu su mogli da se vide i replike nacističkih oklopnih vozila.

Pošto je palata Blenhajm mesto rođenja Vinstona Čerčila, britanskog premijera tokom Drugog svetskog rata, društva veterana i mnoge patriotske organizacije saopštile su da je to „apsolutna sramota“.

„Znam da je film, ali to je simbolično nepoštovanje Čerčila, koji se okreće u grobu“, rekao je pukovnik Ričard Kemp, veteran i bivši komandant britanskih snaga u Avganistanu.

„Mislim da je to vređanje sećanja na najvećeg ratnog lidera kojeg je ova zemlja imala“, istakao je Kemp za Bi-Bi-Si.

Režiser Majkl Bej rekao je da je Čerčil heroj i predstojećem filmu, ali kritičari nisu pročitali scenario.

„Kada pogledajte film razumećete. Nikada ne bih tako nešto uradio veteranima“, objasnio je Bej, dodajući da „bi Čerčilu bilo drago“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи