„Inkarnacija“ na Festivalu nezavisnog filma u Londonu

Nakon svetske premijere na festivalu „Sinema siti“ u Novom Sadu, i prikazivanja na Filmskim susretima u Nišu, film „Inkarnacija“ našao se u zvaničnoj selekciji „Rejndensa“, filmskog festivala koji se održava u Londonu od 21. septembra do 2. oktobra.

„Инкарнација“ на Фестивалу независног филма у Лондону „Инкарнација“ на Фестивалу независног филма у Лондону

Među 6.250 prijavljenih filmova iz 98 zemalja, debitantsko ostvarenje Filipa Kovačevića, Inkarnacija, odabrano je za zvaničnu selekciju ovog najvećeg i najznačajnijeg nezavisnog filmskog festivala u Velikoj Britaniji i u Evropi, koji postoji već 23 godine.

Ove godine u žiriju će se naći Stiven Fraj, Džoana Lamli i drugi istaknuti predstavnici britanske filmske i kulturne scene. Kovačević kaže da mu mnogo znači što je film prvo mogla da vidi publika u Srbiji, jer je Inkarnacija, kako se čini, film sa ambicijama za inostrani plasman.

„Mislim da svaki reditelj pokušava da napravi film za ceo svet, a ne samo za svoje govorno područje, tako da se radujem mogućnostima koje nosi ova prilika“, rekao je Kovačević u izjavi za Filmski centar Srbije.

Inkarnacija je inteligentni psihološki triler sa energičnim akcionim scenama, impresivnom fotografijom i dinamičnom radnjom koja se ne zaustavlja, a prikazuje čoveka koji se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova, pokušavajući svaki put da izbegne smrt i otkrije svoj identitet.

Uloge u filmu tumače Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov, Bogdan Petrović.

Festival „Rejndens“ priznaju Akademija za filmsku umetnost i nauku SAD, BAFTA (Britanska filmska akademija) i BIFA (British Independent Film Awards).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара