Deveti LIFFE od 13. do 17. septembra

Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE, deveti po redu, biće održan od 13. do 17. septembra, najavio je danas organizator Leskovački kulturni centar.

U zvaničnoj selekciji biće prikazano 12 ostvarenja, od toga sedam premijerno u Srbiji.

Ovogodišnja selekcija sastavljena je od filmova koji su sa velikim uspehom prikazani na svetskim festivalima.

Glavna nagrada festivala je Gran pri Živojin Žika Pavlović, a dodeljuju se i druga i treća nagrada za režiju „Živojin Žika Pavlović“, kao i dve glumačke nagrade – Zlatni lešnik za najbolju mušku ulogu i najbolju žensku ulogu.

O nagradama će odlučivati tročlani regionalni žiri, čija imena će biti saopštena na konferenciji za novinare 30. avgusta kada će biti predstavljen i kompletan program festivala.

Leskovački internacionalni festival filmske režije pokrenut je 2008. godine i promoviše filmske stvaraoce sa prostora bivše Jugoslavije.

Na festivalu je u proteklih osam godina prikazano više od 200 filmova iz zemlje i regiona, a program je pratilo blizu 40.000 posetilaca.

Festival su od početka finansijski podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Leskovac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се