Objavljen program drugog „Ded lejk“ festivala

Festival „Ded lejk 2: Povratak horora i vina“, koji će biti održan od 7. do 11. septembra pod sloganom „Pakleno dobar festival“ u bioskopu „Abazija“ kraj jezera Palić, predstaviće relevantan presek najznačajnijih dugometražnih ostvarenja horor žanra iz celog sveta.

Fokus ovogodišnjeg festivala je na regionalnim filmovima, a biće prikazano 13 ostvarenja, dok će festival premijerno u Srbiji otvoriti film Strmina, sa Natali Brni i Brajsom Draperom u glavnim ulogama.

Van konkurencije biće prikazan Procep u režiji Dejana Zečevića, prvi srpski naučnofantastični film u kome igraju Ken Fori, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Denis Murić.

Na programu će biti i domaća horor drama Otvorena Momira Miloševića, kao i slovenačko ostvarenje Idila Tomaža Gorkiča koje prati ekipu čiji se modno fotografisanje u idiličnom planinskom krajoliku pretvara u stravičnu borbu za goli život.

Publiku premijerno očekuje i britanski film Nina zauvek o devojci koja nakon smrti oživljava i proganja bivšeg dečka i njegovu novu devojku, kao i srpska premijera pobednika slovenačkog festivala „Grosmen“ – meksički film Scherzo Diabolico o dosadnom i isfrustriranom računovođi koji odlučuje da kidnapuje tinejdžerku koja će postati njegova najgora noćna mora.

Tu je i američki film Drugo zlo o porodici koja želi da oslobodi kuću od zla koje ju je zaposelo, zatim moderan psihološki triler sa skandinavskim senzibilitetom Sensorija, britansko ostvarenje Lekcija o nastavniku koji odluči da otme dva delinkventa da bi ih „naučio pameti“, zatim Devojka na fotografijama (SAD) i Koliba straha o studentima koji za vikend odlaze u šumu da bi proslavili završetak školske godine i bivaju izloženi smrtonosnom virusu koji ih vrlo brzo ubija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво