„Dnevnik mašinovođe“ na londonskom „Rejndens“ festivalu

Film Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“ našao se među 10 ostvarenja u međunarodnom takmičarskom programu prestižnog „Rejndens“ festivala, koji će biti održan u Londonu od 21. septembra do 2. oktobra.

Festival „“Rejndens“” je najveći i najprestižniji festival nezavisnog filma u Velikoj Britaniji i ove godine će biti održan 24. put.

Cilj festivala je da podrži originalne stvaraoce i svake godine predstavi filmove koji, po mišljenju selektora, najbolje oslikavaju trendove u svetskoj kinematografiji.

Ulaskom u takmičarski program film Dnevnik mašinovođe” konkuriše za nagrade: najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario, nabolji i glumac i najbolja glumica.

Svečana beogradska premijera Radovićevog filma održaće se 14. septembra u Centru „Sava“.

Film je snimljen u produkciji "Zillion film", Lazar Ristovski je i producent filma zajedno sa Petrom Ristovskim, a pored Filmskog centra Srbije i Radio televizije Srbije, nastanak filma pomogli su i Pokrajinski sekreterijat za kulturu Vojvodine, „Inter film“, Hrvatski audiovizuelni centar i "Eurimages".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво