Premijera filma „Dnevnik mašinovođe“ 14. septembra

Beogradska premijera filma „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića zakazana je za 14. septembar u Centru „Sava“, dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije.

Film je na tek završenom Sarajevskom filmskom festivalu nagrađen Nagradom mlade publike, a publika je Radovićevom filmu dala visoku ocenu 4,60.

Dnevnik mašinovođe je na SFF-u prikazan u okviru programa Pretpremijere, u punoj sali Narodnog pozorišta, gde su Radović i glumac i producent filma Lazar Ristovski, kao i sarajevski glumac Haris Burina dočekani ovacijama.

Nakon poslednje scene ove tragikomične priče o „nevinim ubicama“, mašinovođama, tokom kojeg se publika glasno smejala i tugovala sa junacima filmske priče, ekipa je ispraćena dugim aplauzom.

U ovoj komediji-melodrami glavni junak je Ilija, koga tumači Ristovski, šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije.

Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju, a Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

U filmu igraju i Petar Korać, Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić….

Karte za beogradsku premijeru su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Centra „Sava“, kao i na prodajnim mestima „Iventima“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво