Kusturica u trci za Zlatnog lava!

Film „Na Mlečnom putu“ reditelja Emira Kusturice takmičiće se na predstojećem, 73. Filmskom festivalu u Veneciji za Zlatnog lava, koji se održava od 31. avgusta do 10. septembra.

Magazin Varajeti piše da 73. izdanje prestižnog venecijanskog festivala donosi drame Mela Gibsona, Toma Forda, Pabla Lorena, Dejmijana Šazela sa glumačkim zvezdama, kao i obećavajuće nove naslove velikih imena svetske kinmetografije kao što su Emir Kusturica, Fransoa Ozon i Vim Venders.

Kusturičin film je, navodi Varajeti, epska avantura u kome Kusturica igra čoveka u tri različita perioda svog života, između ostalog i mlekadžiju u vreme rata, koji ima aferu sa ženom koju tumači slavna Monika Beluči. 

Film je ranije najavljivan kao priča o ratu i ljubavi, a urađen je po Kusturičinoj pripoveci „U zmijskom zagrljaju“, objavljenoj u knjizi „Sto jada“.

Iako je bilo očekivano da Na Mlečnom putu bude premijerno prikazan na festivalu u Kanu, postprodukcija filma nije bila završena na vreme kako bi bio uvršten u program tog festivala.

Kusturica je u Veneciji, jednom od tri najprestižnija svetska festivala, 1981. godine za film Sjećaš li se Doli Bel osvojio Zlatnog lava za najbolji debitantski film, a 1998. Srebrnog lava za režiju filma Crna mačka beli mačor.

Ove godine u konkurenciji za Zlatnog lava, osim Kusturičninog filma, biće i Fordov triler Nocturnal Animals u kome igraju Ejmi Adams i Džejk Gilenhal, zatim Jackie Pabla Lorena o Džeki Kenedi Onazis, Arrival Denisa Viljenueve sa, takođe, Ejmi Adams.

Dejmijan Šazel predstaviće film La La land, omaž zlatnom dobu američkog mjuzikla u kome igraju Rajan Gosling i Ema Stoun, Terens Malik se vraća na Lido sa dokumentarcem Voyage of Time u kome slavi univerzum, a narator je Kejt Blančet.  

Među 20 filmova koji će od 31. avgusta do 10. septembra učestvovati u trci za nagrade ovogodišnje Mostre su i Vim Venders, Andrej Končalovski, Terens Malik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво