Jasna Đuričić svaku ulogu pretvara u glavnu

Vlasnicu najznačajnijih nagrada – „Dobričinog prstena“, nagrade „Žanka Stokić“, Sterijinih i drugih priznanja – glumicu Jasnu Đuričić, publika letnjih filmskih festivala gleda u ostvarenju Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“. Tu crnu komediju publika je već nagradila na Festivalu u Moskvi, a zatim i na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Jasna na sceni i filmskom platnu može sve – da svaku ulogu pretvori u glavnu, da svojim umećem i pojavom natera suze na oči i nasmeje do suza. Na „ti“ je sa Šekspirom, Koljadom, Nušićem, Acom Popovićem. Uloga u filmu Dnevnik mašinovođe, koji u septembru ulazi u srpske bioskope, njeno je najnovije ostvarenje.

„Ovo je film koji nije priča samo o mašinovođama, ovo je priča o svima nama, priča o životu i smrti na drugačiji način“, kaže Jasna Đuričić.

Iako je žene poput Side iz Dnevnika mašinovođe do sada igrala u pozorištu, ali ne i u filmu, kaže da je reč o filmskom nasleđu.

Govoreći o nagradama, kaže da su poprilično rano stizale i u profesiji i u životu.

„U profesiji sam mnogo rano igrala uloge koje mi nisu po godinama pripadale. Nemam utisak da sam srljala, da sam žurila bila bih na nekim drugim mestima“, objasnila je proslavljena glumica.

Sedamnaestog septembra Jasna je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kao Gertruda u Hamletu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво