Jasna Đuričić svaku ulogu pretvara u glavnu

Vlasnicu najznačajnijih nagrada – „Dobričinog prstena“, nagrade „Žanka Stokić“, Sterijinih i drugih priznanja – glumicu Jasnu Đuričić, publika letnjih filmskih festivala gleda u ostvarenju Miloša Radovića „Dnevnik mašinovođe“. Tu crnu komediju publika je već nagradila na Festivalu u Moskvi, a zatim i na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Jasna na sceni i filmskom platnu može sve – da svaku ulogu pretvori u glavnu, da svojim umećem i pojavom natera suze na oči i nasmeje do suza. Na „ti“ je sa Šekspirom, Koljadom, Nušićem, Acom Popovićem. Uloga u filmu Dnevnik mašinovođe, koji u septembru ulazi u srpske bioskope, njeno je najnovije ostvarenje.

„Ovo je film koji nije priča samo o mašinovođama, ovo je priča o svima nama, priča o životu i smrti na drugačiji način“, kaže Jasna Đuričić.

Iako je žene poput Side iz Dnevnika mašinovođe do sada igrala u pozorištu, ali ne i u filmu, kaže da je reč o filmskom nasleđu.

Govoreći o nagradama, kaže da su poprilično rano stizale i u profesiji i u životu.

„U profesiji sam mnogo rano igrala uloge koje mi nisu po godinama pripadale. Nemam utisak da sam srljala, da sam žurila bila bih na nekim drugim mestima“, objasnila je proslavljena glumica.

Sedamnaestog septembra Jasna je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kao Gertruda u Hamletu.

broj komentara 0 pošalji komentar