Komične tajne porodice Rico

Komedija „Gradsko ostrvo" govori o porodici, naizgled običnoj i nezanimljivoj. Ipak, izgled vara, a svi članovi kriju svoje tajne. Film, u kojem glavnu ulogu tumači Endi Garsija, u Srbiji će premijerno biti prikazan 4. novembra, na „Sinemaniji".

Gradsko ostrvo (malo ostrvo sa oko 4500 stanovnika, koje spada u Bronks) možda izgleda kao uspavana i mirna zajednica, ali se iza zatvorenih vrata ipak kriju mnoge tajne.

Istoimeni film, sa Endijem Garsijom i Džulijanom Marguliz u glavnim ulogama, govori o disfunkcionalnoj porodici radničke klase, koja živi na jedinom ribarskom ostrvu u Njujorku.

Otac Vins proživljava krizu srednjih godina, mama Džojs se oseća zapostavljenom, a tinejdžeri Vivijan i Vini takođe kriju sopstvene tajne.

Vins Rico (Endi Garsija) je rođen i odrastao upravo na Gradskom ostrvu. Radi kao čuvar u zatvoru, ali se potajno nada da će postati glumac.

Svake nedelje pohađa časove glume, ali svojoj ženi govori da ide na poker.

Džojs zna da ta priča nije istinita i da njen muž nešto krije, ali naravno, ona pretpostavlja da je Vins vara sa drugom ženom.

Istovremeno, ćerka Vivijen (Dominik Garsio-Lorido) skriva od svih da zapravo radi kao striptizeta, dok je sin Vini (Ezra Miler) opsednut punačkim ženama, a omiljene su mu one od preko 100 kilograma.

Vinsa će takođe progoniti greška iz prošlosti, kada prepozna jednog od zatvorenika.

To je Toni Nardela (Stiven Strejt), njegov sin, koga je dobio i napustio pre nego što je oženio Džojs.

Kada Tonija puste na uslovnu kaznu, Vins ga dovodi kući, ali nikome ne odaje o čemu je zapravo reč.

I dok se „frajer" Toni bez majce šeta po kući, u kojoj je sam sa Džojs, lepa kolegenica sa časova glume (Emili Mortimer) ubeđuje Vinsa da se okuša na audiciji za film Martina Skorsezea.

Naposletku, sve tajne ove porodice će biti razotkrivene u dramatičnom klimaksu.

Kritičari smatraju da je radnja filma pomalo predvidljiva, ali ipak hvale glumu Garsije, Margulizove, Milera i Alana Arkina, koji igra profesora glume.

Scenario i režiju ovog ostvarenja potpisuje Rejmond De Felita.

„Gradsko ostrvo" imalo je premijeru na ovogodišnjem Trajbeka filmskom festivalu u SAD, dok je prvo prikazivanje u Srbiji zakazano za 4. novembar, u sklopu „Sinemanije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво