Mira Banjac: Sebična sam pa dosta radim

Na Paliću se održava Festival evropskog filma, koji čeka glavnu zvezdu. Sutra stiže Kristijan Munđiju, jedan od najznačajnijih evropskih reditelja i ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju režiju u Kanu za film „Matura“. Ipak, na Paliću je već jedna zvezda: Mira Banjac.

Bez nje istorija jugoslovenskog filma i pozorišta ne postoji, a Palićki festival ne može ni da se zamisli. Predsednica saveta festivala Mira Banjac nadgleda sve.

„Kultura je u jednoj hibernaciji, tu smo, a kad ćemo se probuditi... Ali događa se. Dogode se veliki filmovi, dogode se i veliki glumci, velika režija. To znači da iza sveka stoji čovek, jer čovek može sve“, poručuje velika srpska glumica.

I dalje mnogo radi, kaže da je pokreće neka vrsta sebičnosti jer neće da dozvoli da prođe nešto pored nje.

„Neću da prođu mimo mene neki dobri mladi glumic, neki dobri reditelji, a da ja tu ne učestvujem. Kod mene je stvar u tome što ne mogu da ne radim. Takva sam osoba. Strašno se plašim da ne budem korisna više“, objasnila je, u izjavi za RTS, Mira Banjac.

Prema njenim rečima, u poznim godinama najvažnije joj je da „sačuva glavu“.

„Samo mi je važno da sačuvam mentalno zdravlje. Čitam dosta i sve me interesuje“, istakla je glumica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара