Od jeseni nova kriminalistička serija na RTS-u

Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković i Katarina Radivojević protagonisti su nove igrane serija RTS-a „Ubice mog oca“, čije snimanje je počelo minule subote. Scenaristi su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević, koji je i reditelj serije, a izvršna produkcija poverena je firmi "Work in Progress". Serija će imati deset epizoda, a emitovanje je planirano je za kraj oktobra 2016. godine.

Radnja serije odigrava se u Beogradu u sadašnjem vremenu. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, je mladi, ali već iskusni inspektor, dobija prvi veliki slučaj – rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača.

Paralelno sa odvijanjem istrage, koja ide u nekoliko pravaca, Aleksandar je rastrzan između dve žene sa kojima radi na slučaju: mlade laborantkinje-stažistkinje Jelene (Nina Janković), u koju je iskreno zaljubljen, i javnog tužioca Marije (Katarina Radivojević), sa kojom je u vezi.

„U seriji glumim Mariju, koja je javni tužilac, vrlo je ozbiljna i u vezi je sa glavnim likom Aleksandrom, koga tumači Vuk Kostić. Meni se dopada projekat, zato što to nije uobičajeno za naše uslove, podseća me na američku seriju Pravi detektiv pa mi je to vrlo interesantno“, kaže Katarina Radivojević za RTS. 

Aleksandar otkriva da je smrt njegovog pokojnog oca, nekadašnjeg policijskog inspektora, misteriozna i na čudan način povezana sa smrću nevine devojke. Potpuno sam, u borbi za istinu rizikovaće i sopstveni život.

Prema njenim rečima, zapleti su jako dobri zato što su nepredvidivi.

„Igram donekle moćnu, a donekle ranjivu ženu, a pre svega sa izvesnom tajnom, što mi se jako dopada. Serija je jako neizvesna do samog kraja i govori o našem vremenu i stvarima koje se svakodnevno dešavaju i tiču se zakona i kriminala. Danas smo došli do mog konačnog izgleda da on bude nežniji, ozbiljniji da ne bude suviše provokativan, a opet da bude intrigantan“, navela je glumica Katarina Radivojević.

Kriminalističke serije, u proteklih par decenija, jedna su od glavnih karika TV produkcije najvećih svetskih televizija. Takva vrsta serije veoma često se ne zaustavlja na samo jednoj sezoni već se otvara mogućnost za nastavak serijala preko novog zamršenog krimi-slučaja.

„Ovo je jedna od onih uloga koju glumac može samo da poželi, zato što su odlično napisani likovi. Ima šta da se igra. Dosta je tajanstveno sve, a likovi su jako složeni. Mislim da su se svi glumci obradovali svojim ulogama i zaista verujem da će ovo biti jedna od onih serija na RTS-u na koje ćemo svi biti ponosni“, objašnjava za RTS Tihomir Stanić, koji tumači ulogu šefa policije Marjanovića.

Urednik serije je Marko Novaković, direktor fotografije je Miloš Kodemo, scenograf Jelena Milinović, kostimograf Miomirka Bailović, snimatelj zvuka Mihailo Stevanović, a montažer Lana Vukobratović.

„Serija Ubice mog oca je početak jedne nadam se lepe tradicije te vrste serija na domaćim televizijama“, rekao je urednik serije Marko Novaković.

U glavnim ulogama pojavljuju se Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković, Katarina Radivojević, a brojnu glumačku ekipu čine još i Nebojša Glogovac, Elizabeta Đorevska, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Oraščanin, Slavko Štimac, Mirjana Karanović, Aleksandar Đurica...

Serija će imati deset epizoda, a emitovanje je planirano za kraj oktobra 2016. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи