„Bašta fest“ od 30. juna

Treći internacionalni festival kratkog igranog filma, „Bašta fest“, počinje 30. juna i trajaće do 3. jula u Bajinoj Bašti, a na festivalu će biti prikazana 24 ostvarenja iz 14 zemalja.

Direktor festivala Jovan Jelisavčić ističe da će svi filmovi biti prikazani na otvorenom – prva tri dana u parku „Borići“ dok će četvrti dan biti na jezeru Perućac, gde je planirano i zatvaranje festivala filmom Vlažnost.

Jelisavčić otkriva da je, od ove godine, u saradnji sa „Sineplanetom“ ustanovljena nova nagrada za najbolju kameru, a pobednik će dobiti opremu u vrednosti od 3.000 evra.

„Ministarstvo kulture podržalo je ovaj događaj i to je važno da se podržavaju kulturni događaji van Beograda“, ističe Jelisavčić.

Umetnička direktorka Maja Šuša kaže da su sve projekcije na otvorenom, da je ove godine pristiglo oko 700 filmova, a da se selekcijom došlo do 24, koji će biti prikazani tokom festivala.

Šuša navodi da će biti premijerno prikazani neki studentski filmovi, ali da ima i ostvarenja koja su već prikazivana na festivalima i koja su nagrađivana.

Reditelj Luka Bursać, koji je pravio selekciju, otkriva da je zadovoljan ostvarenjima koja će biti prikazana na festivalu i dodaje da su domaći filmovi ove godine „jači“ od stranih.

Direktor „Sineplaneta“ Igor Vranjković, koji je pokrovitelj nagrade za najbolju kameru, objašnjava da je ideja da se podrže mladi koji su u usponu.

Osim filmskog dela, kao propratni program festivala organizovan je i muzički deo na plaži Rača koji će trajati četiri dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво