Dodeljene Skrim nagrade

Nagrađena najbolja TV i filmska ostvarenja u žanru horora i fantastike. Najviše priznanja za televizijsku seriju „True blood" i film „Sumrak", dok je glavni trofej dobio film „Zvezdane staze".

Obožavaoci prerušeni u vampire, zombije, čudovišta i mumije pohrlili su u subotu na dodelu nagrada za filmska i TV ostvarenja u žanru naučne fantastike, horora, fantazije i dela inspirisanih stripom.

U organizaciji televizije Spajk, na ceremoniji su dodeljene nagrade Skrim (vrisak).

Ultimativnu vrisak nagradu (najznačajniju na ceremoniji) dobio je film „Zvezdane staze", a priznanje je u ime reditelja Džej Džej Abramsa primio Vilijam Šetner (originalni kapetan Kirk).

Trofeje su uručivale i zvezde kao što su Džesika Alba, Harison Ford, Morgan Friman i Kristina Riči.

Takođe, ceremoniji je prisustvovao i gitarista „Roling Stonsa" Kit Ričards, koji je pozdravljen ovacijama kad mu je glumac Džoni Dep dodelio nagradu Besmrtni roker.

„Sviđa mi se naziv živa legenda, to je sasvim u redu, ali besmrtan - to je još bolje", izjavio je Ričards uoči dodele priznanja.

Nakon toga, Kventin Tarantino je uručio nagradu za životno delo (Genije za plašenje) reditelju filma „Noć živih mrtvaca", legendarnom Džordžu Romeru.

Nagradu za životno delo u kategoriji stripa dobio je Sten Li, tvorac nezaboravnih junaka poput Spajdermena, Fantastične četvorke i Hulka.

Najviše priznanja za „True blood", „Sumrak" i „Transformerse"

Televizijska serija „True Blood" dobila je četiri nagrade - za najbolji TV šou, najboljeg negativca (Aleksander Skarsgard) i za najboljeg glumca i glumicu u hororu.

To su Stiven Mojer i Ana Pakvin, a inače, njih dvoje su par i u privatnom životu.

Film „Sumrak" je takođe dobio četiri priznanja, među kojima su za najbolji fantastični film, kao i nagrada za najbolji debi Tejloru Lautneru.

Ostvarenje „Transformersi: Osveta poraženog" dobilo je tri trofeja: za specijalne efekte, Megan Foks je proglašena za najbolju glumicu u nekom naučno fantastičnom filmu, a Izabel Lukas je nagrađena kao najbolja debitantkinja.

Za Skrim nagrade ljubitelji horora, fantastike i stripa glasaju preko Interneta, a trofeji se dodeljuju i u kategorijama: najbolji negativac, najbolji superheroj i najnezaboravnija scena kasapljenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво