Ćufte i disko gliste na „Kids festu"

Na Petom dečjem filmskom festivalu „Kids festu", koji se održava od 19. do 25. oktobra u Domu sindikata i bioskopu „Kolosej", premijerno će biti predstavljeno 14 dečjih igranih i animiranih filmova.

Beogradski Dom sindikata i bioskop „Kolosej" od 19. do 25. oktobra otvoreni su za sve, ali će filmski program koji se tada održava najinteresantniji biti mališanima.

Organizatori Petog dečjeg filmskog festivala „Kids festa" spremili su iznenađenje u vidu premijernog prikazivanja čak 14 dečjih igranih i animiranih filmova od kojih je osam sinhronizovano na srpski jezik. Paralelno sa Beogradom, filmovi će se prikazivati u 11 gradova Srbije.

Sa idejom da prikaže najkvalitetnija filmska ostvarenja iz celog sveta namenjena deci predškolskog i školskog uzrasta, „Kids fest" nudi obrazovno-dokumentarni film za sve generacije o magičnom kruženju oko sveta „Čudesno putovanje jedne kornjače".

Mališani će moći da uživaju u poslednjim Marvelovim crtani filmovima - u dve avanture strip junaka Halka, kao i „Novih osvetnika: heroja sutrašnjice".

Dugometražna animirana avantura „Magija vinks - tajna izgubljenog kraljevstva" rađena je po istoimenoj uspešnoj seriji.

Očekuje nas izbor najuzbudljivijih animiranih i igranih filmova kao što je porodična komedija sa obiljem muzike sedamdesetih i osamdesetih „Sunčani Beri i disko gliste", „Niko i put ka zvezdama", „Padaće ćufte", kao i nastavci omiljenih serijala poput poslednjeg dela „Divljih dečaka".

Osim prikazivanja filmova misija „Kids festa" je i edukacija kroz zabavu putem različitih kreativnih radionica i igraonica.

"U saradnji sa ambasadom Švedske, dolazi nam gospodin Erikson koji će od ponedeljka do srede imati radionicuanimacije. Deca će učestvovati u stvaranju animiranog filma, a poseban akcenat biće stavljen na zaštitu životne sredine", rekao je direktor festivala Igor Stanović istakavši da će edukacija dece kako da sačuvaju planetu organizovana u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i nevladinim organizacijama.

Prezentacije svojih običaja, jezika i kulture ove godine imaće pet zemalja. Uz Švedsku, tu su Španija, Finska, Kanada i Velika Britanija.

Interaktivnim predavanjima i kvizovima svaka će ponaosob biti približena posetiocima „Kids festa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво