Siniši Paviću nagrada za doprinos komediji

Poznati scenarista Siniša Pavić dobio je nagradu za svoj doprinos komediji i položaju scenarista u Jugoslovenskoj kinoteci u okviru Međunarodnog festivala filmske komedije - „Komedy fest“, a nagradu mu je uručila pevačica Lepa Brena.

Синиши Павићу награда за допринос комедији Синиши Павићу награда за допринос комедији

„Svako ko radi, pretpostavka je, ima samopozdanje. Istovremeno, ako ste ozbiljan stvaralac, morate biti samokritični, stalno sumnjate u vrednost onog što radite, a ta dva osećanja su stalno pomešana. Zato je priznanje koje vam daju drugi nešto što vas uverava da više mesta ima samopuzdanju, nego sumnji“, poručio je Pavić. 

Osvrnuo se na svoj najveći uspeh, komediju Tesna koža, kao najgledaniji domaći film svih vremena, koji je prethodio dodeli nagrade (fotografija iznad, izvor: Promo), ističući da su za taj uspeh bili potrebni dobar tekst i sjajni glumci.

„Tu nema banalnosti, prostakluka, jeftinoće, nijedne atrakcije koja bi bila skupa i koja bi popunjavala prazninu u filmu i odvlačila pažnju od same priče, ako izuzmemo Lepu Brenu, koja je i tada, kao i sada, privlačila publiku“, našalio se tvorac kultnih likova Pantića i Šojića.

Uručujući nagradu, Lepa Brena je poručila piscu da se nada da je to samo podstrek da zna koliko ga svi cene, vole i koliko poštuju njegov rad. 

„Tokom 48 godina svog stvaralaštva, Pavić je pružio priliku da se nasmejemo, da vidimo upečatljive karaktere, glumcima je pružio mogućnost da naprave bravurozne uloge, prikazujući jedno društvo i vreme“, mišljenje je scenariste Dimitrija Vojnova.

Minutom ćutanja, prisutni u Kinoteci su odali i počast preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, nakon čega je prikazan film sa Živojinovićem Čudo neviđeno, a za koji je scenario pisao Siniša Pavić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара