Počinje „Španski metar“

Deveta revija španskih filmova počinje večeras! Do 30. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće predstavljen dešavanja u španskoj kinematografiji, veoma popularnoj u Srbiji.

Gost-urednik filmskog programa DKCB-a Stefan Arsenijević najavio je miks žanrova i stilova, kratko rečeno - najbolje u protekloj godini - od specifičnih umetničkih filmova kao što je film Priča reditelja Hoakina Oristrela, snimljen u jednom kadru, do neizbežnih španskih komedija zbog kojih je srpskoj publici ta kinematografija i bliska.

Na programu će biti i film Na tragu ljubavi Honasa Truebe u kome će se tri prijatelja upustiti u potragu za ljubavlju kako bi ponovo osetili strast za životom. 

U komediji Propušteni vozovi Alvara Fernadesa Armera u fokusu je mladi bračni par koji pokušava da se privikne na život na selu.

Domaća publika moći će da vidi i ostvarenje Savršen dan Fernanda Leona de Aranoa koji prikazuje Jugoslaviju iz perspektive humanitaraca, a igraju Benisio del Toro, Tim Rot i Olga Kirilenko.

Publika će gledati i ostvarenja Pregovarač Borhe Kobeaga, Savršen dan za letenje Marka Reće i romantičnu dramu Cveće Hosea Marije Goenage i Jona Garanja.

„Španski metar“ organizuju Institut „Servantes“ i Kulturni centar Beograda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи