Film o Jadranki Stojaković na devetom „Beldoksu“

Dugometražni dokumentarni film „Jadranka“ Branka Lazića o poznatoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je u utorak, 3. maja, preminula u Banjaluci, biće prikazan 13. maja u Dvorani Kulturnog centra Beograda u okviru devetog festivala „Beldoks“.

Stojakovićeva je poslednje dane provela u staračkom domu „Karitas“ i tih dana sećala se svoje karijere, dobrih i loših stvari koje su je zadesile u životu, a dokumentarista Branko Lazić, urednik dokumentarnog programa Radio televizije Republike Srpske, pratio ju je i beležio neispričane trenutke u njenom životu, pričajući ujedno i priču o Jugoslaviji i sceni koje više nema.

Jadranka Stojaković ostaće upamćena kao „voljena pesnikinja nesrećno zaljubljenih“, kako se navodi u filmu.

Nakon karijere u bivšoj Jugoslaviji, nastavila je život u Japanu, sve do pada na bini 2009. godine, koji ju je primorao da odustane od koncerata i javnih nastupa.

Film donosi manje poznate detalje iz njenog života koji je čine još intrigantnijom.

Manje je poznato, na primer, da je volela žestoku gitaru, eksperimentalnu i ambijentalnu muziku, Džeksona Poloka i da je sanjala na japanskom jeziku.

Film Branka Lazića je, kako navode organizatori „Beldoksa“, zbirka fragmenta iz njenog života, ispričanih u bolesničkoj postelji tokom minule tri godine borbe sa neizlečivom bolešću.

Ostvarenje Jadranka biće prikazano u okviru srpskog takmičarskog programa „Beldoksa“, a reditelj Branko Lazić biće gost festivala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво