Lungulov priprema dokumentarac o „Ju grupi“

Reditelj filmova „Tamo i ovde“ i „Spomenik Majklu Džeksonu“, Darko Lungulov, priprema dugometražno igrano ostvarenje „Kralj i kraljica“, a krajem prošle godine je počeo rad i na obimnom dokumentarcu o „Ju grupi“. Dalji razvoj tih projekata, nažalost, zavisi od sredstava.

Trenutno radim na više koloseka, jer je situacija takva da ne mogu da se usredsredim na jedan filmski projekat pa probam više pa koji prvi prođe. Možda će ponajpre da se ostvari igrani film baziran na stvarnom događaju, koji je u pripremi, ali nije blizu realizacije. Podržan je na konkursu za razvoj projekta prošle godine, rekao je Darko Lungulov Tanjugu.

Reditelj je precizirao da je film Kralj i kraljica inspirisan „revanšom stoleća“ između Bobija Fišera i Borisa Spaskog 1992. godine u Jugoslaviji koja je tada bila „u potpunom haosu rata, a igran je na Svetom Stefanu i u Beogradu pod pokroviteljstvom gazda Jezde“.

Reditelj je napomenuo i da su inostrani komproducenti sa kojima je sarađivao na filmu Tamo i ovde zainteresovani za projekat, ali da prvo mora da se dobije podrška u svojoj zemlji.

Lungulov je krajem prošle godine počeo da radi na dokumentarcu o „Ju grupi“.

„To je jedna priča meni emotivno važna, ali i univerzalno značajna o istrajnosti i kontinuitetu, ljudima koji će sledeće godine slaviti 55 godina profesionalnog bavljenja rokenrolom, braća koja su 45 godina zajedno u istom bendu. Svašta su prošli, ali i dalje su priznata i poštovana grupa koja nosi ime zemlje koja ne postoji“, ispričao je reditelj.

Lungulov je primetio da tu „ima mnogo metafora“ i da je priča „dublja i univerzalnija od lokalne“.

„Kod dokumentarnog filma je dobro što mogu da počnem, da ne zavisim potpuno od sredstava, i uradim nešto dok čekam novac za igrani film. To je dobra strana dokumentarca i zato mladi često prvo snimaju dokumentarni film", ocenio je Lungulov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара