Nova emisija na RTS-u „S Tamarom u akciji“

Od večeras, petkom na Prvom programu RTS-a emitovaće se emisija „S Tamarom u akciji“. Kroz 12 epizoda, ekipa emisije gradi i renovira domove najugroženijih na severu Kosova i Metohije. Porodici Kragović posvećena je prva epizoda – samohrana majka iz Zvečana brine o dvoje maloletne dece, posle tragične smrti supruga.

Prve epizode serijala S Tamarom u akciji posvećene su porodicama koje žive na teritoriji opština Zvečan, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok. Nove epizode serijala upotpunjene su i segmentima o istorijskom nasleđu i prirodnim lepotama mesta u kojima se renoviraju domovi. 

Tamara Grujić, autor i producent emisije S Tamarom u akciji otkrila je da je u emisiji uključeno nekoliko ekipa majstora.

„Novo u serijalu je to da imamo nekoliko ekipa majstora zato što je svaka kuća veća od bilo koje kuće u prethodnom serijalu, tako da imao posebnu ekipu fasadera, posebnu ekipu koja radi podove, posebnu ovu moju glavnu ekipu koja je nikad bolja, moram da ih pohvalim, i trudimo se da završimo kuću u zadatom roku od pet dana“, rekla je Tamara.

Zbog humanitarnog karaktera projekta, tim je prihvatao i loše građevinske uslove.

„Nikad ne možete sve da predvidite, ovo su stare kuće, zapuštene, tako da jednostavno, mi imamo slike kuća, ali sa slike vi ne možete da vidite puno toga, dok majstor ne uđe unutra, dok ne čukne bukvalno taj zid, ne zna se“, otkrio je Goran Žnidaršić, šef gradilišta.

Kojim će porodicama biti obnovljene kuće, odlučuje se u saradnji sa socijalnim službama, Crvenim krstom i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

„Tamara je svojom emisijom uspela da na javni, potpuno vidljiv način promoviše pomoć drugima, kao centralnu ideju svog programa. Mi na Kosovu i Metohiji upravo na solidarnost cele Srbije moramo da se oslanjamo zato da bismo opstali“, komentariše Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ekipa serijala obećava po sat dokumentarnog i zabavnog programa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво