Film „Bez stepenika“ na RTS-u – poslednja Đuzina premijera

Film „Bez stepenika“ reditelja Marka Novakovića nakon beogradske premijere na 21. Festivalu autorskog filma, televizijsku premijeru imaće 12. decembra na našem Prvom programu. Film je poseban i po tome što je poslednje ostvarenje koje je snimio Vlastimir Đuza Stojiljković.

Epilog bogatog festivalskog života – deset festivala na tri kontinenta čini sedam nagrada za film Bez stepenika snimljen u produkciji RTS-a. Zadiranje u dušu i otkrivanje drame u samom čoveku sfera je interesovanja reditelja Marka Novakovića.

„Moram da kažem da mi se negde mešaju i seta i tuga i radost što će Vlastimir Đuza Stojiljković sa filmom Bez stepenika na RTS-u imati svoju poslednju premijeru ˜– poslednju televizijsku, poslednju u životu, ali se nadam da će na ovom filmu ostati za sve generacije koje dolaze da se uče jednoj finoj, smirenoj, elegantnoj glumi“, kaže Novaković. 

Odnos prema starim, nemoćnim ljudima u vrtlogu demencije i Alchajmerove bolesti, okosnica je dela rađenog po scenariju Zorana Đikića. Pored legendarnog Đuze jednu od uloga ostvarila je Renata Ulmanski.

„Mi smo sarađivali jedno dugo, dugo vreme, od prvog filma u boji 1957. godine. Bili smo partneri upravo do poslednje njegove klape“, rekla je Ulmanski.

Film Bez stepenika prvi je u nizu domaćih premijera subotom na prvom programu u kojima je RTS producent i koproducent.

Do kraja godine biće prikazana ostvarenja Porodica i Čorba od kanarinca.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 13. dec 2015, 12:20)
Vesna [neregistrovani]

HVALA

VELIKO BRAVO I HVALA RTS NA OVOM FILMU. A MARKU, DJUZI I CELOJ EKIPI NEMAM STA RECI NEGO MAESTRALNI STE, DOVODITE DO SUZA. LJUDI.