Bolivud (snima) u Beogradu

Beograd je tokom poslednjih deset dana ugostio više od 60 članova filmske ekipe iz Indije koja snima bolivudski rimejk kultnog francuskog filma „Nedodirljivi“.

Gosti iz Indije, navodi se u saopštenju kuće "Havas Adriatika", zadržaće se u prestonici do utorka, 21. jula, prenosi Fonet.

"PVP Production", jedna od najvećih produkcijskih kuća u Indiji i domaća producentska kuća "Clockwork Production", na različitim lokacijama u Beogradu snimaju prvi bolivudski film u Srbiji.

U glavnim ulogama su Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar. Kako je rekao producent filma, Vinaj Ćilakapati, njih dvojica su „indijski Harison Ford i Tom Kruz“.

Radnja filma prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi pomoćnik koji treba da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Indijska filmska produkcija je najveća na svetu, sa više od 1.000 filmova snimljenih godišnje, po čemu nadmašuje čak i Holivudsku, pa otuda i naziv Bolivud.

Snimanje jednog od tih filmova u Beogradu otvara vrata prestonice i drugim indijskim produkcijama i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput Češke, koja godišnje na taj način inkasira i do 270 miliona dolara.

Skupština Grada i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i sve gradske službe, kako se navodi, pružile su punu podršku ovom važnom projektu koji Beograd stavlja na listu "film friendly" gradova Evrope.

broj komentara 0 pošalji komentar