Finčer snima film o nastanku Fejsbuka

"Društvena mreža" je film o nastanku internet sajta Fejsbuk koji će režirati Dejvid Finčer. Film govori o posledicama ogromnog uspeha ove društvene mreže na živote njenih osnivača. Glavne uloge za Džesija Ajzenberga, Džastina Timberlejka i Endrua Garfilda.

Studio Kolambija pikčers i režiser Dejvid Finčer snimiće film "Društvena mreža", koji će govoriti o nastanku internet mreže za druženje Fejsbuk.

Scenario je napisao Alen Sorkin, prema knjizi "Slučajni milioneri" Bena Mezriča.

Džesi Ajzenberg igraće osnivača društvenog sajta Marka Zakerberga, a Džastin Timberlejk Šona Parkera, jednog od osnivača Napstera, koji je postao direktor Fejsbuka.

Endru Garfild će tumačiti ulogu Eduarda Saverona, suosnivača Fejsbuka koji se sukobio sa Zakerbergom oko prihoda koje je Fejsbuk donosio.

Snimanje počinje u oktobru u Bostonu, a potom će se nastaviti u Los Anđelesu. Izvršni producent filma biće Kevin Spejsi.

Film će biti priča o nastanku i razvoju Fejsbuka, društvene mreže koja je stvorena 2004. godine u studentskom gradu univerziteta Harvard, ali i o tome kako je ogroman uspeh projekta i zarada koju je doneo izmenio živote ljudi koji su ga stvorili.

Dejvid Finčer je najpoznatiji po svojim mračnim filmovima kao što su "Sedam", "Borilački klub" ili "Zodijak", a za režiju filma "Neobičan slučaj Bendžamina Batona" bio je nominovan za Oskara.

Ajzenberg, koji će tumačiti glavnu ulogu, glumio je u hororu Vesa Krejvena "Prokleti", a poslednji film koji je snimio, "Zombilend", biće u američkim bioskopima od 2. oktobra.

Poznati pevač Džastin Timberlejk pojavio se do sada u nekoliko filmova, a poslednji u kojem je glumio je "The Open Road".

Poslednje ostvarenje u kojem je glumio Endru Garfild je film Terija Gilijama "Imaginarijum doktora Parnasusa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво