Читај ми!

Na jesen stiže prvi srpski tri-de film

Reditelj Milorad Milinković snima prvi srpski film u tri-de formatu - „Peti leptir“ po istoimenom romanu Uroša Petrovića, više puta nagrađivanog pisca za decu. Film se radi po scenariju Sare Radojković, a u produkciji beogradskog „Delta videa“ i zagrebačkog „Alka filma“.

Priča o dečaku Aleksi koji odrasta u sirotištu i doživljava čudesnu avanturu štampana je do sada u osam izdanja i ušla je u izbornu lektiru. Filmska verzija koja sadrži i elemente Petrovićevog romana „Deca Bestragije“ najavljena je kao uzbudljiva pustolovina.

„Jedna vrsta moderne bajke. Hajde da kažemo da je ovo film koji se bavi naravno borbom dobra i zla i da se bavi susretom dece ali i odraslih sa onostranim i da je to možda najbolja definicija“, kaže reditelj filma Milorad Milinković.

„Ja tumačim Aleksu, glavnog lika. On je dete iz doma. Ima specijalne moći. Dobar je dečak u suštini, ali ume da se pokači sa drugima čak i većim od sebe“, objašnjava Ognjen Orešković.

Uloga „zloće“ zvanog Jovica Vuk poverena je Miši Janketiću, koji kaže da je njegov lik opasan čovek i pravo oličenje zla.

Aleksine drugare tumače Petar Racić, Mihajlo Milidragović i Marija Radojković, a u filmu igraju i Tanja Bošković, Marko Nikolić i Jelena Đukić.

„Do juče, dubinu smo stvarali sa objektivima, sa svetlom, a sada imamo mogućnost da glumce, predmete stavljamo ispred ravni ekrana, u ravni ekrana i iza ravni ekrana“, ističe direktor fotografije Miodrag Trajković.

Film se snima na nekoliko lokacija u Beogradu, na Avali i Tari. U bioskopima se može očekivati na jesen.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво