Читај ми!

Ekološki dokumentarci na internetu

Probudi se! Belgijska ekološka organizacija "Wake up" ponudila je na internetu besplatno 10 dokumentarnih filmova na temu zaštite životne sredine. Ostvarenja se mogu pogledati do 30. aprila, a deo su internet filmskog festivala „Grin ap film“.

Deset dokumentarnih ostvarenja mogu se videti besplatno na internetu zahvaljujući belgijskoj ekološkoj organizaciji Wake up!.

Filmovi su deo internet smotre „Grin ap“ (Green up Film Festival) - Ozeleni, a zamisao organizatora je da se poveća svest o ekološkim pitanjima.

Ostvarenja su podeljena po temama - biodiverzitet, prehrana i poljoprivreda, zagađenje, voda, zelena ekonomija i energija.

Osim filmova, koje su gledaoci odabrali od ponuđenih 19 na osnovu isečaka iz filmova, posetioci sajta mogu da pogledaju i savete kako da svojim načinom života doprinesu zaštiti životne sredine.

Njujork, zelena revolucija pruža sliku o gradu sutrašnjice, Tajne polja otkrivaju način na koji uzgajane biljke žive uporedo sa drugim živim bićima, a LoveMEATender postavlja pitanja o stvarnom trošku naše potrošnje mesa, preneo je AFP.

Dokumentarac Bacanje u svetu stavlja u prvi plan činjenicu da trećina svetske proizvodnje hrane završi u đubretu, dok je sa druge strane milijarda ljudi gladna.

Elektronska zemlja otpada (E-Wasteland) pruža pogled na 50 miliona tona elektronskog otpada koliko se svake godine stvori i nakon toga otpremi u siromašne delove sveta, dok je u fokusu filma Hemerikal (Chemerical) američka porodica koja pokušava da se odvikne od hemijskih proizvoda za čišćenje i kozmetike.

Život uzgajivača Borana tokom sušne sezone na jugu Etopije prikazan je u Bunaru, dok Nogo, nečistoća daje pregled svakodnevnog života u jednoj četvrti u glavnom gradu Malija Bamaku, u kojem je teško doći do vode.

Ostvarenje Zajedno pruža uvid u funkcionisanje četiri zadruge u Evropi, koje mogu biti jedan od odgovora na krizu. Najzad, Klimatski haos na jugu je svedočanstvo o već vidljivim posledicama globalnog zagrevanja.

Filmovi se mogu pogledati na internet sajtu festivala greenupfilmfestival.com

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво