Ijanu Mekelenu nagrada za životno delo

Organizatori filmskog festivala u San Sebastijanu objavili su da će ovogodišnju nagradu za životno delo dodeliti Ijanu Mekelenu. Ugledni britanski pozorišni, filmski i televizijski glumac svetsku slavu postigao je ulogom Gandalfa u "Gospodaru prstenova" i Magnetoa u serijalu "Iks-men".

Britanski glumac, ser Ijan Mekelen dobiće nagradu za životno delo na filmskom festivalu u San Sebastijanu.

U saopštenju organizatora smotre navodi se da mu je nagrada Donostija dodeljena kao "jednom od vodećih britanski filmskih, pozorišnih i televizijskih glumaca".

"Njegova svestranost omogućila mu je da igra neverovatno različite uloge, od Šekspirovih klasičnih rola do savremenih superheroja, od uloga u autorskim filmovima, do komercijalnih produkcija", obrazlaže se u saopštenju.

Mekelen (70) je najpoznatiji po filmskim ulogama u serijalu "Iks-men" i kao Gandalf u "Gospodaru prstenova" za kojeg je bio nominovan za Oskara za sporednu ulogu.

Uloga u filmu „Bogovi i monstrumi" donela mu je nominaciju za Oskara za najbolju mušku ulogu, a široj publici poznat je i po ulozi u „Da Vinčijevom kodu".

Prošle godine nagradu Donostija podelili su Meril Strip i Antonio Banderas.

Festival u San Sebastijanu, 57. po redu, održava se od 18. do 26. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи