Ekskluzivno za RTS: Džulijen Mur

Novi film Džulijen Mur "Samac" premijerno je prikazan na Mostri. Jedna od najvećih zvezda 66. venecijanskog festivala u ekskluzivnom intervjuu izveštaču RTS-a Sandri Perović, otkriva da ne pati što još nije dobila Oskara i da joj je najveće zadovoljstvo rad sa velikim filmskim autorima.

Džulijen Mur, glumica koju je Mostra pre sedam godina proglasila najboljom, večeras ima premijeru svog novog filma "Samac", za koji vlada veliko interesovanje, jer ga je režirao poznati modni dizajner i nekadašnji kreativni direktor modne kuće "Guči" Tom Ford.

Jedna od najvećih zvezda 66. venecijanskog festivala Džulijen Mur, u ekskluzivnom intervjuu izveštaču RTS-a Sandri Perović, otkriva da ne pati što još nije dobila Oskara i da joj je najveće zadovoljstvo to što joj uloge poveravaju veliki filmski autori.

Crvenokosa njujorčanka bez sumnje spada u sam vrh američkog i svetskog glumišta. Raskošan talenat, više puta je dokazala igrajući uvek različite i uvek upečatljive likove u filmovima najznačajnijih reditelja današnjice- Spilberga, Altmana, braće Koen, Ridlija Skota, kako u velikim skupim holivudskim hitovima poput spektaklularnog "Parka iz doba Jure", trilera "Haniibal" ili komedije "Devet meseci", tako i u nezavisnim dramama "Magnolija" "Kratki rezovi", "Veliki lebovski", "Sati".

Kako uspevate da postignete balans između skupih blokbastera i ozbiljnih nezavisnih filmova?

"Nekad se dogodi da uglavnom dobijamo uloge u komercijalnim filmovima. Uvek se nadamo da možemo da postignemo ravnotežu između komercijalnih i nezavisnih filmova, jer je to dobro i za karijeru i za život", rekla je Mur.

Džulijen Mur se na Mostru vratila kao protagonistkinja rediteljskog prvenca Toma Forda -filma "Samac" koji po tematici, homoseksualizmu u vreme 60-tih u Americi, intenzivnim bojama i vizuelnom stilu podseća na "Daleko od raja" film za koji je u Veneciji nagrađena peharom Volpi.

Zbog čega reditelji vole da vam daju uloge žena u kontroverznim melodramama koje se dešavaju tokom 50 ih I 60 ih godina?

"Ne znam, zaista je interesantno to što sam do sada igrala u nekoliko filmova čija je tema iz 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Moj najnoviji film "Samac" zanimljiv je zato što se radnja dešava 1962. godine, u vreme kada su stvari u svetu počele da se menjaju, da se odnosi liberalizuju i ljudi su mogli slobodnije da pokazuju osećanja", rekla je poznata glumica. 

Iako ima četiri Oskara nominacije za briljantne uloge u filmovima Stivena Doldrija, Toda Hejnsa, Nila Džordana, Pola Tomasa Andersona, a na jednoj dodeli je čak dva puta bila nominovana, najprestižniju nagradu nije dobila.

Kako je moguće da američka akademija nije prepoznala kvalitete vaših briljantih uloga?

"Nominacije su velika čast, ali ne žalim što još nisam dobila Oskara. Ako pobediš to je sjajno, ali u karijeri je najvažnije da nastaviš da radiš i da imaš posla", rekla je Mur.

Mur nam je otkrila i da se sve više okreće pisanju. Objavila je knjigu za decu "Pegava jagoda" i kaže da ne očekuje uspeh Džoan Roling, već samo želi da iskustva iz detinjstva podeli sa drugima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво