Povratak u čudesni svet Pitera Džeksona

Reditelj „Gospodara prstenova", Piter Džekson, vraća se na svetsku scenu filmom „Divne kosti", snimljenom prema besteleru Alis Sebold. Glavnu ulogu tumači Sirša Ronan, mlada irska glumica, nominovana za Oskara za ulogu u filmu „Pokajanje".

Ponuda filmova u Božićnoj sezoni u Americi biće upotpunjena novim ostvarenjem oskarovca Pitera Džeksona.

Posle tri dela „Gospodara prstenova", Džekson se okrenuo adaptaciji još jednog bestselera, romana „Divne kosti" Alis Sebald.

„Divne kosti" je priča o tinejdžerki Suzi Semon, koju je silovao i ubio njen komšija Džordž Harvi.

Posle smrti, Suzi je zaglavljena „negde između", na mestu nalik Raju, sa kojeg može da posmatra svoju porodicu kako pokušava da se izbori sa tragičnim gubitkom.

Suzi, takođe, posmatra i svog ubicu, koji veoma uspešno prikriva sve tragove počinjenog zločina i sprema se da napadne novu žrtvu.

Devojčica je u iskušenju da se osveti zločincu, ali, istovremeno, pokušava da pomogne najbližima da se oporave od porodične tragedije i vrate se normalnom životu.

Piter Džekson je lično otkupio prava na ekranizaciju knjige i, pošto je sa svojim saradnicama napisao scenario, prodao ga je „Drim vorksu". U konačnoj raspodeli, distributer filma biće komapnija „Paramaunt".

Glavnu ulogu, Suzi Semon, tumači mlada Irkinja Sirša Ronan, koja je oduševila i kritičare i publiku ulogom u filmu „Pokajanje", a koja joj je donela nominacije za Oskara i „Zlatni globus".

Njenog oca glumi Mark Volberg, ubicu Stenli Tuči, a uloge Suzine majke i bake poverene su oskarovkama Rejčel Vajs i Suzan Sarandon.

Sudeći prema nedavno objavljenom trejleru, novi film Pitera Džeksona, bar vizuelno, podseća na njegovo kultno ostvarenje iz 1994. godine „Nebeska stvorenja". Upravo taj film je svetu predstavio jednu od najboljih glumica današnjice, Britanku Kejt Vinslet.

"Mnogi ljudi će pomisliti da je 'Divne kosti' duboka i veoma mračna drama, ali zaista nije. Priča je puna humora, vedrih i veselih tonova...Onda, desi se nešto strašno i svi moraju da nauče kako da se izbore sa tim. Suzi mora da shvati da više ne može da bude sa svojom porodicom, a oni moraju da nauče kako da žive bez nje... Ipak, mislim da je film sve u svemu vedar. Smejaćete se, plakaćete, biće vam zabavno", kaže Sirša Ronan.

Premijera filma zakazana je za 11. decembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво