"Tri musketara" u 3D

Najavljeno snimanje nove verzije čuvenog romana Aleksandra Dime, "Tri musketara". Film režira Pol Anderson, uz korišćenje 3D tehnologije.

Pol Anderson, režiser poznat po filmovima "Pritajeno zlo" i "Tuđin protiv predatora", snimaće najnoviju verziju klasika "Tri musketara", uz korišćenje 3-D tehnologije.

Roman Aleksandra Dime iz 1844. godine govori o Dartanjanu, mladiću koji napušta dom da bi se priključio musketarima, elitnoj vojnoj jedinici, koja brine o bezbednosti francuske kraljevske porodice, a čije je moto "svi za jednog, jedan za sve".

Tokom puta, sprijateljio sa trojicom musketara - Atosom, Portosom i Aramisom -koji su istovremeno najbolji i najproblematičniji članovi te elitne jedinice.

Anderson je scenario za ovaj film napisao zajedno sa Endrjuom Dejvisom, koji je radio na filmovima kao što su "Dnevnik Bridžit Džouns", "Krojač iz Paname", kao i na televizijskoj adaptaciji romana "Gordost i predrasude."

Njih dvojica se poznaju još iz vremena kada su zajedno bili na engleskom Univerzitetu Vorik, gde je Anderson bio student, a Dejvis asistent.

Znajući da će ovom filmu biti potrebani jaki likovi i ljubavna priča da bi se upotpunila akcija, Anderson je angažovao svog bivšeg tutora.

"Osavremenjena" verzija

Iako se priča odigrava u istom periodu kao i originalno delo, ideja autora je bila da je osavremene.

"U našem filmu naglasak nije na korsetima i šeširima sa perima, već na akciji, romantici i avanturi", objasnio je Anderson.

Planirano je da se film snima sledeće godine u Francuskoj i Nemačkoj, a premijera je zakazana za 2011. godinu.

Producenti će, uz Andersona, biti Džeremi Bolt ("Impact Pictures") i Robert Kulcer, čija će kompanija "Konstantin films" biti glavni finansijer.

Sa njima je Anderson već sarađivao kada je snimao serijal "Pritajeno zlo".

"Musketari" su se pokazali kao moćna priča, pogodna za prikazivanje na velikom platnu, a prva verzija je snimljena 1903. godine.

Neke od poznatijih ekranizacija su ona iz 1948. godine, u kojoj su glumili Džin Keli, Lana Tarner i Vinsent Prajs, kao i verzija Ričarda Lestera iz 1973. godine u kojoj, između ostalih, glume i Ričard Čembrlen, Rakel Velč i Fej Danavej.

Poslednji put, "Tri musketara" su ekranizovana 1993. godine u Diznijevoj produkciji, a glavne uloge su tumačili Čarli Šin, Kifer Saterlend, Oliver Plat i Kris O'Donel.

Pesma iz tog filma, "Sve za ljubav", koju izvode Brajan Adams, Sting i Rod Stjuart je svojevremeno bila najprodavaniji singl u SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи