"Dizni" kupio "Marvel"

"Marvel", izdavač nekih od najpoznatijih stripova našeg doba, postaje sastavni deo kompanije „Dizni". Transakcija „teška" četiri milijarde dolara.

Kompanija "Volt Dizni" kupila je "Marvel entertejnment" (Marvel Entertainment Inc.), koji već decenijama izdaje neke od najpopularnijih stripova, za četiri milijarde dolara u gotovini i obveznicama.

Prema ugovoru o prodaji, Dizni će od sada imati pravo da raspolaže sa 5.000 strip junaka, po kojima su rađeni poznati animirani filmovi i serije.

Među likovima koji će ući u Diznijevu porodicu biće tako i Spajdermen, Ajronmen, Kapetan Amerika, Eksmen (X-Men), Halk (Hulk) i drugi.

Kako su saopštili iz Diznija, vlasnicima deonica Marvela biće za svaku hartiju od vrednosti isplaćeno 30 dolara u gotovini i 0,745 Diznijevih deonica za svaku Marvelovu.

Upravni odbori Diznija i Marvela odobrili su transakciju, ali je još potrebna saglasnost Marvelovih akcionara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 01. sep 2009, 20:51) - duxxxshark

miki vs. spiderman

Dobro Miki je dobio mnogo jače protivnike od Dabe iako je za iste izdvoijo 4 milijarde dolara. Da li će sada Halk da šeta Plutona ili će X-Meni da igraju fudbal sa Paja patkom nisam siguran samo se nadam da će filmovi sa Marvelovim junacima da dobiju malo mračniji ton kao što su DC comics i WB uradili sa Betmenom. interesuje me i šta će na sve reći Fox koji je dobro odradio 4 filma sa X-Menima i 2 sa Fantastc 4, nadam se da u nastavcima ovih filmova nećemo u pojedinim kadrovima videti kako super Šilja pomaže ovim junacima u spasavanju sveta od zlikovaca iako nemam ništa protiv Šilje. Bilo kako bilo možda ćemo u Diznilendu videtu neke avanture inspirisane sa ovim malo ozbiljnijim junacima!