Jesenje premijere u domaćim bioskopima

Animirani film "Do neba" i akcioni "Dži Aj Džo: Uspon kobre" u domaće bisokope stižu u septembru, a u oktobru "Đavolja varoš" i "Surogati" sa Brusom Vilisom.

Srpska premijera novog svetskog hita holivudskog studija za animaciju "Piksar" "Do neba" ("Up"), biće održana 13. septembra u beogradskom Centru "Sava", saopštila je distrubuterska kuća „Taramaunt".

Dirljivu priču o pustolovini starca Karla i desetogodišnjeg izviđača Kevina, koji u kući podignutoj pomoću stotina balona dolaze u u prašumu Južne Amerike, "Taramaunt" opisuje kao "urnebesno putovanje u izgubljeni svet sa najuvrnutijim duom na svetu". Film na redovne biskopske repertoare stiže 17. septembra.

Za svetski hit, akcioni "Dži Aj Džo: Uspon kobre" (G.I. Joe: Rise of Cobra) o borbi elitnih vojnih jedinica protiv pokvarenog trgovca oružjem, "Taramaunt" planira premijeru 23. septembra u beogradskom bioskop "Kolosej" i uzlazak u redovnu distribuciju od 24. septembra.

Ostvarenje režisera Stivena Somersa svoje likove zasniva na "Dži Aj Džo" stripu i igračkama za decu kompanije "Hasbro".

Film sa Čeningom Tejtumom, Denisom Kvejdom, Kristoferom Eklstonom, Sijenom Miler i drugima, dobio je uglavnom loše kritike u SAD uz ocene da je "plastičan kao i igračke koje su ga inspirisale". Loše kritike, međutim, nisu uticale na zaradu na blagajnama - film je do sada samo u SAD inkasirao više od 130 miliona dolara.

Prvenac režisera Vladimira Paskaljevića crna komedija o savremenom Beogradu "Đavolja varoš", sa Lazarom Ristovskim, Marijom Zeljković, Minom Čolić, Janom Milić, Slavkom Štimcem i drugima, imaće bioskopsku premijeru 9. oktobra u Sava centru.

"Sudbine nekoliko različitih likova spajaju se na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju: siromašne devojčice koja pokušava da priušti sebi časove tenisa po svaku cenu, biznismena koji ne može da izbegne korupciju, taksiste koji okrivljuje ceo svet za svoju ličnu nesreću...", navodi "Taramaunt".

"Đavolja varoš" je prethodno prikazana na festivalima na Paliću, u Nišu i Vranjčkoj Banji.

Novi akcioni triler sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi "Surogati" (Surrogates), zasnovan na istoimenom stripu, stiže u režiji Džonatana Mostova (Johnatan Mostow) u srpske bioskope 29. oktobra, posle svetske premijere 25. septembra.

"Ljudi žive svoje živote iz udobnosti doma preko robotskih surogata fizički savršenih mehaničkih replika njih samih. To je idealni svet gde zločin, bol, strah i posledice ne postoje. Kada prvo ubistvo posle više godina uzdrma ovu utopiju, FBI agent Grir (Vilis) otkriva ogromnu zaveru iza fenomena surogata", navodi se u saopštenju "Taramaunta".

broj komentara 0 pošalji komentar