Читај ми!

Bertoluči i „Hičkok“ na Festu

Ostvarenje Bernarda Bertolučija koje se bavi unutrašnjim borbama dvoje mladih „Ja i ti“ danas će biti prikazano u Centru „Sava“. Na repertoaru Festa je i film o slavnom Hičkoku sa Entonijem Hopkinsom, Helen Miren i Skarlet Johanson u glavnim ulogama.

Posle deset godina pauze na Festu publika će danas po podne u Centru „Sava" videti film Bernarda Bertolučija Ja i ti, snimljen po istoimenom romanu Nikola Amanitija.

I u poznim godinama Bertoluči ostaje veran svojim interesovanjima, inspiriše ga burni unutrašnji život mladih čime se i ranije bavio u Sanjarima, Ukradenoj lepoti, pa čak i u delima kao što su 20. vek, Poslednji kineski car ili Mali Buda.

Njegov novi film bavi se usamljenošću, razočaranjima, unutrašnjim borbama i snovima dvoje mladih. To je prvo Bertolučijevo ostvarenje na italijanskom jeziku posle 30 godina, a snimljen je u Italiji, sa italijanskim glumcima.

Glavne uloge igraju Jakopo Olmo Antinori, Tea Falko, Tomazo Ragno i Sonja Bergamasko.

U glavnom programu Festa večeras se prikazuje Hičkok reditelja Saše Gervazija.

Lik majstora režije iz doba filmova „strave i užasa" oživeo je Entoni Hopkins, Hičkokovu suprugu Almu Revil, koja je iz senke snažno uticala na njegov rad i bila mu glavni kreativni saradnik, igra Helen Miren, a glumicu Dženet Li, plavokosu Hičkokovu muzu u vreme snimanja filma Psiho, Skarlet Johanson.

Prikazani su svakodnevni život, poslovni i intimni problemi reditelja koji je zaslužan za neke od najnapetijih scena u istoriji kinematografije.

Ova biografska drama snimljena je po knjizi koju je napisao Stefen Rebelo.

Kasnu projekciju, u okviru ciklusa Holivud u Centru „Sava" imaće film Lija Danijelsa Piskaralo. Glavni junak je novinar koji namerava da otkrije istinu o slučaju ubice osuđenog na smrt.

U jakoj glumačkoj ekipi su Metju Mekonahi, Džon Kjuzak, Nikol Kidman, Zak Efron.

U takmičarskom programu Evropa van Evrope večeras u Dvorani kulturnog centra učestvuje ruski film Izdaja poznatog reditelja Kirila Serebrenikova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи