Читај ми!

„Krugovi“ i „Jadnici“ drugog dana Festa

Domaće ostvarenje „Krugovi“ i mjuzikl sa osam nominacija za Oskara, Huperovi „Jadnici“ stižu drugog dana 41. beogradske revije filmova. Na programima Festa danas još 16 naslova.

Centralno mesto drugog dana Festa dobilo je domaće ostvarenje Krugovi. Srpska premijera filma reditelja Srdana Golubovića biće održana večeras u Centru „Sava" u oviru programa Fest predstavlja.

Svetska premijera ostvarenja bila je prošlog meseca na festivalu „Sandens", na kojem su Krugovi dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike, a evropska pre desetak dana na festivalu u Berlinu, u programu Forum, gde je ovom filmu pripala nagrada ekumenskog žirija.

U okviru Glavnog programa u 22 časa u Centru „Sava" projekciju će imati mjuzikl Jadnici, sa En Hatavej, Hjuo Džekmenom i Raselom Krouom u glavnim ulogama. Ostvarenje Toma Hupera nominovano je za osam nagrada Američke filmske akademije. 

Ovogodišnje izdanje popularne beogradske revije filmova otvorio je sinoć u Centru „Sava" Amerikanac Majkl Medsen.

Brojna publika pozdravila je burnim aplauzom slavnog glumca, koga će videti i na velikom platnu večeras u Domu omladine Beograda, u filmu Pored puta (Along the Roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca, braće iz Kruševca koji karijeru grade u Americi.

Nakon kratkog inserta iz tog filma, sa Medsenom u krupnom planu, na bini se pojavio i glumac, u crveno-crnom kompletu u kaubojskom stilu i uz osmeh zahvalio „Er Fransu" i hotelu "Metropol" što su mu pronašli prtljag, zagubljen prilikom dolaska u Beograd.

„Hvala organizatorima festivala što su me pozvali u vaš predivni grad. Hvala Zoranu i Vladi što su me pozvali da budem deo njihovog sjajnog filma. Želim vam svima sreću i mir i zvanično proglašavam ovaj festival široko otvorenim", rekao je Medsen.

Ovogodišnji Fest održaće se bez Tanje Petrović i Dinka Tucakovića, dugogodišnjih saradnika festivala.

Novinarka, urednica, nekadašnji gradski sekretar za kulturu Tanja Petrović preminula je u četvrtak, a nedavno i reditelj i nekadašnji predsednik Saveta Festa Dinko Tucaković.

Ovaj Fest posvećujemo njima, poručili su organizatori. Umesto tišinom publika ih je ispratila velikim aplauzom.

Glavni program počeo je projekcijom dobitnika Zlatne palme u Kanu, filma Ljubav Mihaela Hanekea.

Do 3. marta u više dvorana i u različitim programskim ciklusima biće prikazano 75 filmova iz celog sveta.

Za zatvaranje je najavljena premijera filma reditelja i scenariste Gorana Markovića Falsifikator.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво