Horori zastrašili "Prokletnike"

Dva horora u vrhu nove top-liste najgledanijih filmova u SAD. "Poslednja ekskurzija 4" na prvom mestu, tik ispred Tarantinovih "Prokletnika". Treći na listi novi nastavak "Noći veštica".

Novi horor "Poslednja ekskurzija 4" ("The Final Destination") je najgledaniji film u Severnoj Americi prošlog vikenda, pokazuju procene filmskih studija. Tokom prva tri dana prikazivanja, "Poslednja ekskurzija 4" zaradio je 28,3 miliona dolara.

Ovog vikenda je premijeru imao i film "Noć veštica 2".

Najnoviji nastavak serijala o maskiranom ubici Majku Majersu probio se na treće mesto, zaradivši 17,4 miliona dolara.

Između ova dva ostvarenja, na drugom mestu su Tarantinovi "Prokletnici", koji su prošlog vikenda bili prvoplasirani, sa prihodom od preko 37 miliona dolara.

Ova, nasiljem ispunjena priča iz Drugog svetskog rata je za tri dana zaradila 10,7 miliona dolara.

Četvrto mesto zauzeo je naučno fantastični film "Distrikt 9" što naovodi na zaključak, kako je primetio jedan američki filmski kritičar, da proteklog vikenda bioskopi nisu bili mesto za „gadljive ili intelektualno radoznale gledaoce".

"Poslednja ekskurzija 4" govori o mladiću koji je u stanju da vidi budućnost, tako da može precizno da prorekne brutalni način na koji će sledeći od njegovih prijatelja poginuti.

Ovo je četvrti nastavak serijala, stvorenog 2000. godine, a ovogodišnji deo je ostvario najbolju početnu zaradu.

Najbolji prethodni rezultat od 19 miliona je imao prošli nastavak filma, koji je snimljen pre šest godina.

"Noć veštica 2" je nastavak čuvenog horor serijala o maskiranom ubici, koji je prvi put prikazan 1978. godine, a režiser je bio Džon Karpenter.

U 2007. godini se pojavio prvi nastavak nove verzije, za čiji je scenario i režiju (kao i za najnoviji nastavak) bio zaslužan Rob Zombi, poznati rok muzičar i osnivač grupe Vajt Zombi.

Kako su filmovi "Poslednja ekskurzija 4" i "Noć veštica 2" usmereni ka istom delu publike, poznavaoci filmske industrije su predviđali da će jedan drugom "odvlačiti" gledaoce.

Zbog toga je prognozirano da oni ne mogu da donesu zaradu iznad 20 miliona dolara.

Najgledaniji film ovog vikenda je snimljen u 3-d tehnologiji, tako da su cene ulaznica bile skuplje u onim bioskopskim salama koje poseduju neohodnu opremu za prikazivanje takvih filmova.

To je omogućilo veći prihod, iako takva tehnologija postoji u samo polovini od 3121 bioskopske sale, u kojima je film prikazivan.

Bob Vajnstin, ko-predsednik producentske kuće Vajnstin, zbog toga je najavio da će sledeći nastavak "Noći većtica" takođe biti snimljen u 3-d tehnologiji.

Njegova kompanija je producirala i "Prokletnike" Kventina Tarantina, dok je "Poslednja ekskurzija 4" snimljen za "Vorner bros", a "Distrikt 9" za "Traj star".

broj komentara 0 pošalji komentar