Misteriozni "Početak"

Britanac Kristofer Nolan, reditelj poslednja dva filma iz serijala o Betmenu, snimio je film "Početak" ("Inception"), u kojem glavnu ulogu tumači Lenardo di Kaprio. Međutim, detalji filma nisu poznati. Producenti filma, studio Vorner braders, novi Nolanov film opisuju samo kao "modernu naučno-fantastičnu priču, smeštenu unutar strukture ljudskog uma"!?

Šta da radite pošto ste snimili film koji je drugi na listi ostvarenja koja su zaradila najviše novca u istoriji kinematografije ("Mračni vitez")? Snimite film sa glumcem koji je tumačio glavnu ulogu u ostvarenju sa prvog mesta na toj listi ("Titanik")!

Britanski režiser Kristofer Nolan odlučio je da se, posle velikog uspeha "Mračnog viteza", udalji od priče o Betmenu i, kako je sam rekao, snimi nešto potpuno drugačije.

Sudeći prema prvom trejleru za film "Početak" ("Inception"), koji se ovih dana pojavio na Internetu, zaista je reč o nečemu potpuno drugačijem.

Glavnu ulogu u filmu tumači Leonardo di Kaprio, a u bioskopima će se pojaviti tek narednog leta.

Iako je bilo "prirodno" da se Nolan posveti radu na trećoj po redu priči o Betmenu, malo ko je bio iznenađen što je Britanac otišao na potpuno drugu stranu.

Podsetimo, posle svog prvog filma o čoveku-šišmišu, "Betmen: Početak", snimio je "Prestiž", priču o dvojici mađioničara, koji su svoj rivalitet doveli do ekstrema.

U tom filmu jednu od glavnih uloga tumačio je "dežurni" Betmen, Kristijan Bejl, uz Hjua Džekmana i Dejvida Bouvija u ulozi Nikole Tesle.

"Početak" je specifičan i po tome što je Nolan sam napisao scenario. Do sada je snimao filmove po tuđim tekstovima, osim svoj rediteljski prvenac "Following".

Ovo je prvi put da Nolan sarađuje sa Leonardom di Kaprijom, kao i sa oskarovkom Marion Kotijar, Elen Pejdž ("Džuno") i Džozefem Gordonom-Levitom, našim gledaocima poznatom po ulozi u seriji "Treći kamen od Sunca". Deo ekipe su i glumci sa kojima je britanski reditelj ranije radio - Kilijan Marfi, Ken Vatanabe i Majkl Kejn.

Dakle, poznata je gotovo kompletna glumačka ekipa. Ono što nije poznato je - o čemu se zapravo radi u filmu?

U "Vorner bradersu", studiju koji stoji iza ovog ostvarenja, prilično su misteriozni i novi Nolanov film opisuju samo kao "modernu naučno-fantastičnu priču, smeštenu unutar strukture ljudskog uma"!?

Misteriju upotpunjuje slogan koji prati reklamni trejler - "Vaš um je mesto zločina".

Još jedna velika nepoznanica je i da li će se Nolan uopšte vraćati serijalu o Betmenu.

Prošlog meseca na Komik Konu u San Dijegu, najvećem svetskom skupu ljubitelja stripa, naučne fantastike i horora, glumac Geri Oldman je izjavio da će snimanje novog filma o Betmenu početi naredne godine. Ipak, u intervjuima koji su usledili je donekle ustuknuo, rekavši da ništa još nije definitivno.

Kristijana Bejla ugovor obavezuje da se opet pojavi u ulozi Brusa Vejna, a on je više puta izjavio da mu je teško da zamisli da radi bilo s kim osim sa Kristoferom Nolanom.

Britanac se još nije oglasio po ovom pitanju i to ne bi trebalo očekivati pre nego što "Početak" bude potpuno završen, da pričama o Betmenu ne bi odvlačio pažnju od projekta kojem je trenutno posvećen.

Naime, Nolan je potvrdio da će raditi na "Mračnom vitezu" svega nekoliko meseci pre nego što se "Prestiž" pojavio u bioskopima.

Svetska premijera filma "Početak" zakazana je za 16. jul 2010. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво