Читај ми!

Pet priznanja za „Montevideo“

Nagrađene serije RTS-a. Najpopularnija „Montevideo, Bog te video“, odlučili žiri i publika Festivala domaćih serija. Među glumcima trijumfovao Miloš Biković. Zlatna antena dodeljena scenaristi „Vojne akademije“, Gordanu Mihiću. Specijalna nagrada za najgledaniju TV seriju svih vremena, uručena je Radošu Bajiću, autoru serije „Selo gori a baba se češlja“.

Nagrade za najbolje aktere i ostvarenja u okviru drugog Festivala domaćih televizijskih igranih serija (Fedis), o kojima su odlučili glasovi žirija i publike, dodeljene su na finalnoj večeri u beogradskom bioskopu „Palas Šumadija".

Ekipa ostvarenja Montevideo, bog te video, osvojila je ukupno pet priznanja.

Montažeru Marku Glušcu je posthumno dodeljena Zlatna antena za montažu Montevidea i Vojne akademije, dok je Manjifiko dobio nagradu za muziku u Bjelogrlićevoj seriji.

Prema oceni publike, najpopularniji glumac je Miloš Biković, a najpopularnija serija ona u kojoj on igra - Montevideo, bog te video.

„Kvalitetne domaće serije okupljaju porodicu na jednom mestu bar jednom nedeljno. Ako ovaj festival pospeši produkciju domaćih serija, ja ću vam biti zahvalan", rekao je Miloš Biković.

Zahvalivši se na podršci svima koji su doprineli manifestaciji, Nenad Milenković, idejni tvorac i pokretač Fedisa, rekao je da je veoma srećan što se Festival održava drugi put.

„Ovogodišnji Festival je dokaz da napredujemo, da idemo jedan korak napred i veoma sam srećan što je tako. Nadam se da ćemo i sledeće godine biti u mogućnosti da ponovimo sve ovo", rekao je Milenković.

Gordan Mihić je Zlatnu antenu dobio za scenario Vojne akademije, dok je žiri ocenio da je najbolja fotografija Mihajla Savića u seriji Budvi na pjenu od mora.

Najbolji kostim viđen je u seriji Tajna nečiste krvi i delo je Emilije Kovačević.

Glasovima publike za najpopularniju glumicu proglašena je Ljiljana Blagojević (Budva na pjenu od mora), a priznanje za najpopularniji glumački par pripalo je glumcima Vojne akademije, Radovanu Vujoviću i Tijani Pečenić.

„Zahvalili bismo se svima na ovom priznanju. Najpre našoj produkcijskoj kući, reditelju Dejanu Zečeviću, organizatorima Fedisa, ali i svima koji su glasali za nas", istakli su mladi glumci, ponosni nosioci povelje.

Specijalnu nagrada za najgledaniju TV seriju ikada do sada, dobio je Radoš Bajić, glumac, scenarista i reditelj serije Selo gori a baba se češlja.

Bajić se srdačno zahvalio publici i organizatorima i istakao da mu je izuzetna čast što je dobio ovo priznanje. Takođe, „prorekao" je veliku i svetlu budućnost ovom Festivalu, koji je, „kao i sama serija Selo gori a baba se češlja počeo iz pepela".

„Oni koji plaćaju 200 evra po epizodi i emituju te serije ne razmišljaju o dugoročno kontaminirajućoj posledici po mladu srpsku populaciju. Mnogo smo ugroženi užasom koji nam ide sa svih strana. Nemoguće je da se sa skromnim budžetom suprotstavimo imperijalističkim silama. Jedini manjak ove manifestacije je što nismo mogli da gledamo Sulejmana", rekao je reditelj najgledanije domaće serije svih vremena, Selo gori, a baba se češlja.

Tokom drugog Fedisa dodeljene su i povelje za zapažene role. Danica Maksimović i Petar Božović dobili su povelju za uloge u Tajni nečiste krvi, Irina Mičijević i Milutin Milošević za Žene sa Dedinja.

Nagrađeni su i Tamara Dragičević i Predrag Vasić (Montevideo, Bog te video), Iskra Brajović i Ivan Mihailović (Vojna akademija), Milena Vasić i Milan Vasić (Pevaj, brate), Ana Štajdohar i Erol Kadić (Zauvek mlad), Lena Bogdanović i Nebojša Radosavljević (Plavi voz), Aleksandra Janković, Mladen Nelević (Budva na pjenu od mora).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво