Dokumentarac „Nekad braća“ na bis

Američki dokumentarni film o prijateljstvu košarkaša Dražena Petrovića i Vlada Divca, u režiji Majkla Tolejna, izazvao je veliko interesovanje pubilike Festivala „Zagrebdoks“. Gotovo isti efekat imao je i dolazak nekadašnjeg srpskog reprezentativca na projekciju u hrvatskoj prestonici.

Košarkaški as Vlade Divac rekao je da je zadovoljan prijemom američkog filma Nekad braća (Once Brothers) Majkla Tolejna, na sedmom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zagrebdoks".

Film govori o odnosu Divca i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, odnosno prijateljstvu koje je prekinuto tokom rata.

„Pre svega drago mi je da je publika u Hrvatskoj imala priliku da pogleda film", izjavio je Divac Tanjugu posle sinoćne premijere filma u punoj dvorani.

Proslavljeni košarkaš je rekao da je zadovoljan time kako je film snimljen i da je ideja bila da se „ostavi nešto iza sebe i da nove generacije znaju da je Dražen Petrović bio idol svima nama".

O zainteresovanosti hrvatske publike za dolazak Divca govori činjenica da je obezbeđena još jedna projekcija filma, a svi uticajniji elektronski i štampani mediji u Hrvatskoj želeli su da dobiju njegove izjave.

„Zagrebdoks" se održava u bioskopskom centru Muvipleks (Movieplex) od 27. februara do 6. marta.

Među ukupno 150 filmova prikazuje se i više dokumentaraca iz Srbije. Veliko interesovanje publike osim filma o prijateljstvu proslavljenih sportista vlada i za RTS-ov dokumentarac Drugarica Jovanka.

Za nagrade konkuriše 29 filmova u međunarodnoj i 24 u regionalnoj konkurenciji.

broj komentara 0 pošalji komentar