Najbolja serija „Na putu za Montevideo“

Žiri 3. Festivala domaćih igranih serija proglasio je najboljom seriju „Na putu za Montevideo“. Zlatna antena dodeljena i scenaristima serije emitovane na RTS-u. Među nagrađenima Miroslav Lekić, Aleksandar Berček, Jeleni Bajić-Jočić, Srđan Dragojević.

Među domaćim igranim serijama prikazanih na malim ekranima tokom protekle godine najbolja je bila Na putu za Montevideo, odlučio je žiri 3. Fedisa, Festivala domaćih igranih serija.

Scenaristi serije emitovane na Radio-televiziji Srbije, Ranko Božić, Dragan Bjelogrlić, Dimitrije Vojnov i Stevan Koprivica, dobitnici su ovogodišnje Zlatne antene za scenario.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Miroslavu Lekiću za seriju Jagodići. Najbolje uloge ostvarili su Aleksandar Berček u seriji Šešir profesora Koste Vujića i Nataša Tapušković u seriji Folk.

Dobitnici festivalske nagrade za najbolju fotografiju i najbolji kostim su Veselko Krčmar i Ivanka Krstović za seriju Šešir profesora Koste Vujića.

Zlatna antena za montažu pripala je Arefu Zaabiju za seriju Pevaj brate (2), a za muziku u seriji Na putu za Montevideo nagrađen je Manjifiko.

U kategoriji najbolja mini-serija najbolja je bila Parada, dok je rediteljki serije Led Jeleni Bajić-Jočić pripala Zlatna antena za režiju mini-serije.

U istoj kategoriji nagrađen je i najbolji scenario, a dobitnik je Srđan Dragojević za seriju Parada.

Povelje Fedisa za zapažene uloge ostvarene u TV serijama dobili su Radoslav Milenković i Slavica Vučetić (Jagodići), Anita Lazić i Miljan Prljeta (Zvezdara), Maja Šarenac i Andrija Milošević (Pevaj brate).

Nagrađeni su i Iva Štrljić i Marko Živić za uloge u seriji Folk, Aleksandar Radojićić i Nataša Vojnović (Na putu za Montevideo), Ljubomir Bulajić i Vesna Čipčić (Šešir profesora Koste Vujića), Nela Mihailović i Dragan Jovanović (Drug Crni u NOB-u), Marko Nikolić (Budva, na pjenu od mora), Jana Milić (Larin izbor) i Predrag Ejdus za ulogu u TV seriji Lud, zbunjen, normalan.

Povelju za podsticaj televizijskog i igranog sadržaja poneli su Dama bez blama i Državni posao.

broj komentara 0 pošalji komentar