Tragedija porodice Taralić

Serija koja će kroz priču o tragediji porodice Taralić prikazati kakvu je patnju proživljavao na četnike i partizane podeljeni srpski narod tokom Drugog svetskog rata, u poslednjoj je fazi snimanja na Kosmaju. Emitovanje na RTS-u počinje u novembru.

U novembru na Radio-televiziji Srbije počinje emitovanje televizijske serije Ravna gora Radoša Bajića.

U deset jednosatnih epizoda gledaoci će pratiti porodičnu tragediju familije Taralić koja u istorijskim gibanjima početkom Drugog svetskog rata proživljava odlazak dece u rat, podelu porodice na partizane i četnike, izdaju, bol i stradanje.

Kombinaciju priča o istorijskim ličnostima poput Draže Mihajlovića, generala Borivoja Mirkovića, kralja Petra Drugog, Milana Nedića, Dimitrija Ljotića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih sa članovima porodice Taralić, gledaocima će preneti Nebojša Glogovac, Radko Polič, Dragan Bjelogrlić, Rale Milenković, Lazar Ristovski, Miloš Biković, Jelena Žigon i mnogi drugi.

Autor serije Radoš Bajić scenario je pisao tri i po godine, dok snimanje traje već 12 meseci.

Tvrdi da odgovorno stoji iza svog rada kojim se ne trudi da nametne nove podele u društvu, već da predstavi kakvu je patnju proživljavao podeljeni srpski narod tokom Drugog svetskog rata.

Prilikom pisanja Ravne gore konsultovao je, tvrdi, veliki broj istoričara koji su mu pomogli da razveje misteriju koja je postojala oko pojedinih ličnosti i događaja.

Snimanje poslednje etape Ravne gore, koje će trajati do avgusta, trenutno se odvija na Kosmaju posle čega će serija biti montirana i podvrgnuta postprodukciji. Zarad što boljeg kvaliteta ove televizijske serije snimano je najnovijom tehnologijom tako da će prikazivanje u HD formatu biti omogućeno.

U seriji učestvuje više od 80 likova i nekoliko stotina statista.

Reportažu o snimanju serije možete pogledati večeras u magazinu Oko, na Prvom programu RTS-a.

broj komentara 73 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. dec 2013, 20:27)
anonymous [neregistrovani]

slazem se

slazem se sa tobom. sramota je da se uzdize fasizam.Cetnici su bili sluge okupatora i domaci izdajnici, izdajnici svog vlastitog naroda. Da nije bilo partizana ne bi ni srbije dabas bilo. To je sva istina.

(utorak, 22. okt 2013, 16:47)
anonymous [neregistrovani]

naravno

Ovo je važno! Slažem se. Krajnje je vreme da se razveje više taj pogubni, višedekadni mrak! Skupo su nas koštali komunisti, na svakom koraku! Sami se proklamovali kao borci, pa sami i kao "oslobodioci". Robovali smo tuđem, učili tuđe, tuđe primali...

(nedelja, 20. okt 2013, 19:18)
Count [neregistrovani]

Напокон

Српски народ је заслужио да се објави истина о његовој антифашистичкој оријентацији, која га је скупо коштала и којој је остао дослиједан до данашњих дана.
Крајње је вријемеда се објелодани права истина и борба југсловенске војскеу отаџбини против окупатора као и да се демантују заблуде о комунистичком покрету ка тобож заштитнику народа.
Морају се радвојити четнички покрет као патриотски покрет који се борио за слободу и комунистичког који је за циљ има искључиво преузимање власти по сваку цијену. Надам се да се неће поновити ситуација као са филмом Св.Георгије убива аждаху.
Сви су очекивали историјски спектакл какав ти догађаји и заслужују, а један од наскупљих филмова је испао кич над кичевима.
Један велики поздрав завеликог Радоша Бајића и нада да ова серија бу искра која ће упалити пламен који ће да обасја и да истина изађе из више деценијске тамнице.

(sreda, 22. maj 2013, 20:12)
anonymous [neregistrovani]

Све честитке

Ово има да буде ''врх врхова'' :))

(sreda, 22. maj 2013, 10:12)
anonymous [neregistrovani]

re serija

e ti mi znas pravu istinu,procitaj malo vise obrazuj se

(sreda, 22. maj 2013, 10:12)
anonymous [neregistrovani]

U pravu ste

Potpuno se slazem sa komentarom.R.Bajic je prevazisao samog sebe.Vec sa nestrpljenjem ocekujem seriju.Daj Boze da se Srpski narod nikad vise ne dijeli i da dozivim dan da nam Drina ne bude granica!
Pozdrav za sve Srbe iz Njemacke!

(sreda, 22. maj 2013, 09:42)
Nebojsa [neregistrovani]

............

Ne zanima me nikakva ideologia,stranke ... vazna mi je samo Srbija i srpski narod, nema nas mnogo nikakve podele i gluposti nam nisu potrebne posle svega sto nam se desilo u zadnjih 100god.

(sreda, 22. maj 2013, 09:23)
anonymous [neregistrovani]

Re: @

"Prošli bismo kao Grčka , druškane ."
PITAM SE:
Nadam se da makar pisac ovog komentara zna o cemu se ovde radi kad niko drugi ne moze.

(sreda, 22. maj 2013, 09:07)
Nishki [neregistrovani]

Re: serija

"ovako je samo izgledalo na filmu,znamo dobro da su parizani branili narod i bili narodna vojska,oni su sluzili narodu.a u tom periodu srpska vojska je bila nemacki sluga ako bas hocemo istinu."
SVU "ISTINU" si naucio iz komunjarskih knjiga. Ne treba ti zameriti na tome sto si tako naucen, al' ti treba zameriti sto se ne trudis da nesto naucis.
Pozdrav iz CCCCanade.
P.S. Puno postovanje prema svim postenim Srbima ma u kojoj vojsci su sluzili.

(sreda, 22. maj 2013, 07:55)
anonymous [neregistrovani]

istorija

Valjda će u seriji biti prikazane brojne nemačke ofanzive na četnike za koje se do sada nije ni znalo (komunistička rabota).
Čisto sumnjam, jer ih nije ni bilo.
Potomak srpskog partizana i ne stidim se toga.