Počinje Festival TV serija

Serije „Vojna akademija“, „Tajna nečiste krvi“, „Žene sa Dedinja“, „Montevideo, Bog te video“, „Pevaj brate“, „Plavi voz“, „Zauvek mlad“ i „Budva na pjenu od mora“ boriće se danas i sutra za Zlatnu antenu na Festivalu TV serija.

Drugi Festival domaćih televizijskih igranih serija (Fedis) počinje danas u bioskopu „Palas Šumadija", a otvoriće ga popularni glumac i reditelj Ljubiša Samardžić.

Na festivalu učestvuje osam domaćih serija. U pratećem programu ili kao laureati pojaviće se više od 40 poznatih domaćih glumaca, reditelja, scenarista i drugih televizijskih poslenika, najavio je pokretač ove manifestacije Nenad Milenković.

U konkurenciji su serije Vojna akademijaTajna nečiste krvi, Žene sa Dedinja, Montevideo, Bog te video, Pevaj brate, Plavi voz, Zauvek mlad i Budva na pjenu od mora.

Laureatima iz serija učesnica biće dodeljeno 16 Povelja za zapaženu ulogu, deset Zlatnih antena po mišljenju stručnog žirija i glasova publike, kao i dve specijalne nagrade.

U pratećem programu biće prikazani segmenti iz prve domaće TV serije Servisna stanica (iz 1959. godine), o kojoj će govoriti jedna od učesnica, glumica Branka Veselinović. Njoj će biti dodeljena specijalna nagrada Zlatna antena.

„Veoma sam se iznenadila kada su me iz organizacije festivala pozvali da učestvujem u programu, a još više što ću dobiti neku nagradu. S radošću sam se odazvala rekavši da ću sigurno doći ako budem živa do tada", našalila se u svom stilu glumica koja je nedavno napunila 94 godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2012, 16:38) - Dragana Ristic [neregistrovani]

Vojna Akademija

Serija Vojna Akademija je najbolja serija na celom svetu,obozavam je,a najboji su Ris i Zimce......<3

(sreda, 24. okt 2012, 21:24) - Goran Vukmirica [neregistrovani]

Montevideo...

...opisuje vreme kada je fudbal bio,ali bio sport!!!!!!!!!!!!!!

(sreda, 24. okt 2012, 17:48) - anonymous [neregistrovani]

hmm

Vojana akademija i Budva na pjenu od mora--Obozavam obe serije!!!