Serija „Montevideo“ od 13. februara na RTS-u

Radio-televizija Srbije 13. februara počinje sa emitovanjem serije „Montevideo, Bog te video“, u režiji Dragana Bjelogrlića. Gledaoci će epizode moći da prate svakog ponedeljka.

Serija Montevideo, Bog te video, u režiji Dragana Bjelogrlića počeće 13. februara da se emituje na Prvom programu Radio-televizije Srbije, a gledaoci će moći da je prate svakog ponedeljka od 20.05 časova, najavila je producentska kuća "Intermedia Network".

Televizijska serija od 24 epizode o formiranju državne reprezentacije i njenom uspehu na Prvom svetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, imaće dve sezone. U prvoj sezoni biće prikazano devet epizoda.

Serija je, u poređenju sa filmom, potpuno autonomno delo, zasebne naracije, tako da će gledaoci u toj verziji priče o fudbalskim junacima iz 1930. godine imati priliku da vide više od pet dodatnih sati materijala kojih nema u filmu.

U seriji se pojavljuju i novi glumci kao što su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, kao i specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević.

Uloge Dragana Petrovića Peleta, Branke Pujić, Marka Nikolića, Gordane Đurđević, Marka Živića, Bojana Dimitrijevića, Mihaele Stamenković i Anje Alač u seriji su znatno proširene.

Prve epizode upoznaće gledaoce sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina 20. veka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na prvi Mondijal.

Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama sa ove velike avanture, dok poslednje epizode svedoče o tri utakmice na prvenstvu i osvajanju trećeg mesta naših reprezentativaca, kao i o njihovom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge u TV seriji Montevideo, Bog te video, kao i u filmu, tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija rađeni su u produkciji firme "Intermedia Network", a scenario, inspirisan knjigom poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića, napisao je Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

broj komentara 15 pošalji komentar
(utorak, 28. feb 2012, 23:08) - Goran [neregistrovani]

Montevideo

Jednostavno priča o fudbalskim ali i ''ljudskim'' velemajstorima, koja ostavlja bez daha svakog gledaoca tako da svako ko pogleda bi poželeo da je bio deo tog vremena, kada je se ljudski rad cenio, kada su bogati gledali a oni drugi, skromni, igrali.......fudbal. Film, muzika, kostimi jednostavno cela priča je remek delo i to onakvo kakvo svetska kinematografija nije videla a to će upravo dokazati drugi deo. Film koji je baziran na istinitoj priči, prožet emocijom i pravim ljudskim vrednostima je film koji dostojno predstavlja Srbe sa svim njihovim vrlinama i manama. Bjelogrliću svaka ti čast.
ps.Gospodja Andjo da biste snimili film potrebno je i znanje, a ne samo prirodna lepota režisera. Verujte mi ja sam laik ali ona baš nema nikakav uticaj. Ovaj savet vam neću naplatiti.

(četvrtak, 23. feb 2012, 19:36) - nela [neregistrovani]

:)

je l' zna neko gde mogu da odgledam 1. epizodu? :)

(petak, 17. feb 2012, 21:43) - djordje [neregistrovani]

najbolja serija

gde mogu na netu da pogledam snimak 1 epizode molim vas obozavam ovaj film a sigurno i seriju

(utorak, 14. feb 2012, 14:03) - anonymous [neregistrovani]

Montevideo - Repriza

Bice li repriza tokom nedelje, za oni koi ne mogu gledati u ponedeljak uvece?

(nedelja, 12. feb 2012, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

DVD

Zna li neko kad ce DVD CD za drugi dio?

(subota, 11. feb 2012, 21:00) - i [neregistrovani]

i

iii

(subota, 11. feb 2012, 20:58) - darko [neregistrovani]

nema bolje

ova serija je toliko dobra da sam plakao kako bi je nasao na svim sajtovima ali je nisam nasao i bio tuzan.

(subota, 11. feb 2012, 18:14) - anonymousujhgfd [neregistrovani]

dres

naj bolje jer ima svaki dan

(subota, 11. feb 2012, 10:36) - anonymous [neregistrovani]

Montevideo,Bog te video

najbolji domaci film na svetu?

(petak, 10. feb 2012, 13:03) - joka i ogi [neregistrovani]

monte video bog te video

meonte video bog te video smo gledali 10 puta . mozete da verujete da je najbolji domaci film na svetu