„Elena“ na Festivalu autorskog filma

Porodična drama Andreja Zvjaginceva o borbi Elene sa svakodnevnim zamkama tranzicije danas na programu 17. Festivala autorskog filma. Beogradska publika moći će da vidi i Sokurovljevog „Fausta“, krimi-dramu „Plej“, srpsko ostvarenje „Boks“ i Vendersovu „Pinu“.

Najnovije ostvarenje Andreja Zvjaginceva Elena biće prikazano u Domu omladine Beograda u okviru glavnog programa 17. Festivala autorskog filma u 14 i 21.30 časova.

Ruski reditelj poznat je po debitantskom filmu Povratak sa kojim je pobedio u Veneciji 2003. godine. Za svoje novo ostvarenje dobio je nagradu žirija u programu „Izvestan pogled" ove godine u Kanu. Na festivalu u Beogradu učestvuje van konkurencije.

Elena je porodična drama iz savremene, tranzicione Rusuje, po scenariju Olega Negina.

Glavni lik, sredovečnu ženu koja se bori za bolji život svog nezaposlenog sina, uverljivo igra Nadežda Markina.

Publika Autorskog festivala moći će tokom dana ponovo da vidi još jedan ruski film - Fausta Aleksandra Sokurova, ovogodišnjeg pobednika Festivala u Veneciji.

U glavnom programu biće prikazana i koprodukcija Švedske, Francuske i Danske - krimi-drama Plej (Play) autora Rubena Ostlunda, kao i srpski film Boks (Box) debitantkinje Andrijane Stojković, koji je već viđen na domaćim letnjim festivalima.

U mnoštvu projekcija u više bioskopskih sala posebnu pažnjnu privlači film slavnog nemačkog autora Vima Vendersa Pina, o životu i radu koreografkinje Pine Bauš, koji je snimljen u tri-de tehnologiji i prikazuje se u multipleksu „Kolosej" svake večeri do 5. decembra, to jest kraja Autorskog festivala.

U pratećem programu danas će u Domu omladine biti predstavljena stručna knjiga Podeljeni ekran Branislava Miltojevića.

broj komentara 0 pošalji komentar