Pogledajte trejler za „Braća po babine linije“

Od autora najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, reditelja i scenariste Radoša Bajića, ovog proleća nam stiže komedija „Braća po babine linije“. To je komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca i gledalaca, koje su Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali - zauvek osvojili u kultnoj TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

U osveženoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci, u komediji Braća po babine linije videćemo sudar dva sveta. Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para - koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend.

Protagoniste priče smo izmestili iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Dali smo im nadu da mogu preko noći promeniti svoje živote na bolje i ostvariti svoje snove, uz uslov - da se odreknu sami sebe.

U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana - Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob.

Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu - kreću iz Petlovca na put. Samo oni znaju gde - i koji? Kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi, a Milašin će umesto da pre Radašina stigne do „blaga“ koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra - postaje put do beskraja.

Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom. Igrom slučaja, vođeni različitim ciljevima, u nekom momentu na jednom mestu se okupljaju svi Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: „Gde su braća po babine linije“.

Svečana premijera komedije Braća po babine linije biće održana 16. marta 2016. u 20.30 časova, u beogradskom Sava centru. Karte možete kupiti na svim prodajnim mestima od danas. Nakon toga, od 17. marta, počev od bioskopa „Arena Sinepleks“ u Novom Sadu, premijere će biti održane u svim većim gradovima Srbije, gde će se publika imati priliku da pozdravi glumce i autore projekta, a posredstvom „Mobil tri-de sinema“ prikazivaće se i u bioskopima širom Srbije i regiona.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 13. feb 2016, 11:04)
anonymous [neregistrovani]

Kultura!

Ovo nije smesno, ovo je zalosno!

(petak, 12. feb 2016, 23:22)
anonymous [neregistrovani]

Mrnjau

Kvazi Kultura u punom jeku...

(petak, 12. feb 2016, 17:57)
Toma-Trstenik [neregistrovani]

@Zna ?

Požuri Radašine,ali polako nemo da padneš

(petak, 12. feb 2016, 15:57)
frankovonaseljeskofjaloka333/. [neregistrovani]

Zna ?

Pa vreme je vec Radasina Majka mu stra pozuri vec ;)